241
| In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πυρά ΝΔ κατά Νίκου Φίλη: «Μίλησε ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 16:52
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πυρά ΝΔ κατά Νίκου Φίλη: «Μίλησε ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 16:52

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, περί «τουρκικής μειονότητας» στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.

«Ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη», τόνισε στη σχετική δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, παραπέμποντας στο ζήτημα που ανέκυψε το Σαββατοκύριακο με τον Οζγκιούρ Φερχάτ, τον υποψήφιο της Κουμουνδούρου στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

«Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη», προσέθεσε.

Αλλωστε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του», εξήγησε. «Και αυτή η γραμμή», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, «είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη».

«Την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.

Οι επίμαχες δηλώσεις Φίλη

Μιλώντας σε εκπομπή του Attica TV ο κ. Φίλης δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Επιπλέον απάντησε θετικά στην ερώτηση αν μπορεί να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος που μιλά για «τουρκική μειονότητα» –ο λόγος για τον Φερχάτ Οζγκιούρ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...