337
Από προεκλογική ομιλία του κ. Ανδρουλάκη τον Μάιο | Dimitris Kapantais / SOOC

Επιμένει ο Ανδρουλάκης: Δεν συγκλίνουμε σε τίποτα με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 18:16
Από προεκλογική ομιλία του κ. Ανδρουλάκη τον Μάιο
|Dimitris Kapantais / SOOC

Επιμένει ο Ανδρουλάκης: Δεν συγκλίνουμε σε τίποτα με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2023, 18:16

Την άρνηση του να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία επανέλαβε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αιτιολόγησε μάλιστα τη στάση του αυτή απαριθμώντας επικριτικές δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ για το κόμμά του. «Είναι ωραίο να κάνουμε, αν θέλετε, έναν συναγωνισμό στρεψοδικίας. Εγώ επειδή δεν είμαι στρεψοδίκης, παίρνω κατά λέξη τι έχει πει ο κ. Μητσοτάκης. Είπε το πρωί στο MEGA ότι “θα μπορούσαμε δυνητικά να συγκυβερνήσουμε”», σημείωσε αρχικά.

Ωστόσο «στις 7 Μαΐου είχε δηλώσει ότι “με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη δεν έχω να πω τίποτα, γιατί είναι μια αντιμεταρρυθμιστική δύναμη”» και «πριν τρεις μήνες είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι οι “νέοι σοσιαλΚαμμένοι”», υποστήριξε.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε, επίσης, ότι τα προγράμματα των δύο κομμάτων δεν έχουν «καμία σχέση» μεταξύ τους, διότι το σχέδιο της ΝΔ «αποδομεί το κοινωνικό κράτος, υπηρετεί 1.000 οικογένειες φορολογικά και αναπτυξιακά, και θεσμικά έχει βλάψει τη χώρα». «Είμαστε μια προοδευτική δύναμη και δεν συγκλίνουμε σε τίποτα με τη Νέα Δημοκρατία», συμπέρανε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ να καταστήσει ανέφικτο τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι το σενάριο της ακυβερνησίας δεν είναι πιθανό, ;apoch που έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση που κάνει η Πειραιώς.

Συγκεκριμένα επισήμανε τα εξής: «Ο λαός ψήφισε. Αν είχαμε το σημερινό εκλογικό σύστημα την πρώτη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε 149, όπως τρομοκρατούν οι δημοσκόποι,αλλά θα έπαιρνε 172 έδρες. Αρα ποιο είναι πιο πιθανό σενάριο; Να φτάσει το 180 και να κάνει μόνος του και με ευκολία τη συνταγματική αναθεώρηση;  Η να πάει στο 149 και να πέσει 23 έδρες;  Αρα, βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας, το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Και όχι η ακυβερνησία».

Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Κινήματος επανέλαβε το προσκλητήριο για την ενίσχυση της αντιπολιτευτικής φωνής του ΠΑΣΟΚ. «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτό το “τανγκό” της τοξικότητας Τσίπρα-Μητσοτάκη. Δώστε μου τη δύναμη να κανονικοποιήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση με ρεαλισμό και πρόοδο», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...