353
Ο Νίκος Δένδιας και ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ: σχολίασαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. | SKAI/WebTV

Δένδιας: Πάνω από 40% ο πήχης για τη ΝΔ – «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με το “τριαντακάτι”»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 09:44
Ο Νίκος Δένδιας και ο Ανδρέας Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ: σχολίασαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
|SKAI/WebTV

Δένδιας: Πάνω από 40% ο πήχης για τη ΝΔ – «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με το “τριαντακάτι”»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 09:44

«Εμείς είμαστε η μεγάλη Κεντροδεξιά. Τα νούμερά μας είναι πάνω από 40%. Δεν έχουμε λόγο να συμβιβαστούμε με το “τριαντακάτι”, το “εικοσικάτι”». Με αυτά τα λόγια σχολίασε το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος επέμεινε ότι το κόμμα του ακόμα και τώρα –που η αυτοδυναμία προεξοφλείται από τις περισσότερες έρευνες– οφείλει να βελτιώσει την εικόνα και το μήνυμά του.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο 24,5% που έδωσε η έρευνα ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι αυτό το ποσοστό «δεν αντιστοιχεί στο κυβερνητικό έργο που παράχθηκε. Αν πραγματικά αποτιμούσαμε το κυβερνητικό έργο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στο μονοψήφιο με καθοδικές τάσεις».

«Υπάρχουν αντιστάσεις σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο μήνυμα που εμείς εκπέμπουμε και πρέπει εμείς να το βελτιώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος καθώς φαίνεται συνεχίζει την προσεκτική κριτική προς τις διάφορες «ακραίες» φωνές που ακούγονται εντός της Νέας Δημοκρατίας και παρεμποδίζουν την επέκτασή της προς τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» (λεπτομέρειες εδώ).

Η Public Issue έδωσε στη ΝΔ 39% και μια εκτίμηση για αυτοδυναμία με έδρες μάλιστα που μπορεί να ξεπεράσουν τις 170 (εδώ). Ο κ. Δένδιας παραδέχτηκε μεν ότι είναι «μια εξαιρετικά καλή εικόνα», αλλά επέμεινε ότι τα ποσοστά της παράταξης πρέπει να είναι πάνω από 40%.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου για το πού ο ίδιος βάζει τον πήχη για τις εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος: «Πάνω από 40%. Να ξαναγυρίσουμε στα φυσιολογικά ποσοστά της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης». 

Ο κ. Δένδιας παραδέχτηκε ότι το κριτήριο είναι αυτοδυναμία, «αυτό είναι το σκαλί που πρέπει να περάσουμε. Αλλά από εκεί και πέρα για να μπορέσουμε να πετύχουμε την πολιτική ηγεμονία, η οποία είναι απαραίτητη και για την ιδεολογική ηγεμονία είναι καλό να περάσουμε πάνω από 40%».

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, που ήταν επίσης στο πάνελ του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι στις εκλογές τα νούμερα θα κυμανθούν πέριξ του «40-20-10», δηλαδή στο 40% η ΝΔ, στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 10% το ΚΙΝΑΛ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...