246
Ο Νίκος Δένδιας με τον κύπριο ομόλογό του, Γιάννη Κασουλίδη, στις δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής του στο ΥΠΕΞ | INTIMEnews

Δένδιας με Κασουλίδη: Θα συνεχίσουμε να θέτουμε καθαρά στα διεθνή fora την τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:12
Ο Νίκος Δένδιας με τον κύπριο ομόλογό του, Γιάννη Κασουλίδη, στις δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής του στο ΥΠΕΞ
|INTIMEnews

Δένδιας με Κασουλίδη: Θα συνεχίσουμε να θέτουμε καθαρά στα διεθνή fora την τουρκική προκλητικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 16:12

Την αμέριστη στήριξη της Αθήνας για την επίτευξη μιας βιώσιμης, δίκαιης λύσης του Κυπριακού, που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλεάις του ΟΗΕ και θα είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο -αυτή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας- επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννη Κασουλίδη.

Η Τουρκία συνεχίζει δυστυχώς τις προκλητικές ενέργειές της παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, παρατήρησε ο κ. Δένδιας και αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά -δεσμεύθηκε- θα συνεχίσουμε να θέτουμε καθαρά στην ΕΕ και στα διεθνή fora.

Κλείνοντας, ο Νϊκος Δένδιας δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της εξαίρετης συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στο πλαίσιο της ΕΕ, όπου, όπως σημείωσε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις, όπως τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και το Σύμφωνο για το Ασυλο και τη Μετανάστευση.

Νωρίτερα, τη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ διέκοψαν τα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποίησαν την πρώτη του διέλευση πάνω από την Αθήνα (δείτε κάτω το σχετικό βίντεο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...