212
Δύο νεαρές Κινέζες, μία με μάσκα και μία χωρίς, φωτογραφίζονται στη Μόσχα | REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

«Δεν είστε ανίκητοι» – Η δραματική έκκληση του ΠΟΥ για τους νέους και τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 21:50
Δύο νεαρές Κινέζες, μία με μάσκα και μία χωρίς, φωτογραφίζονται στη Μόσχα
|REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

«Δεν είστε ανίκητοι» – Η δραματική έκκληση του ΠΟΥ για τους νέους και τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 21:50

Ακόμη και αν δεν ασθενήσουν οι ίδιοι από τον κορονοϊό, οι νέοι  βάζουν σε κίνδυνο όλους τους άλλους γύρω τους, προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, απευθύνοντας έκκληση να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Προσέθσε: «Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες και ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα και αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο».

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, το παράδειγμα της Γουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα όπου δεν έχει καταγραφεί από την Πέμπτη κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια ελπίδα για τον κόσμο.

«Χθες, η Γουχάν δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της επιδημίας» είπε ο Γκεμπρεγέσους. Και πρόσθεσε ότι «η Γουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη».

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή, η Κίνα δεν ανακοίνωσε κανένα νέο κρούσμα, που να προέρχεται από την ίδια τη χώρα, αν και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, στα 39 περιστατικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...