297
Δύσκολος έως ανέφικτος ο έλεγχος για τη χρήση μάσκας από Δευτέρα | SOOC

«Δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να είναι πίσω από κάθε πολίτη που δεν φοράει μάσκα»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 13:10
Δύσκολος έως ανέφικτος ο έλεγχος για τη χρήση μάσκας από Δευτέρα
|SOOC

«Δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να είναι πίσω από κάθε πολίτη που δεν φοράει μάσκα»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2020, 13:10

Στις προφανείς δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί από τη Δευτέρα, όταν και θα απελευθερωθούν σε μεγάλο βαθμό οι μετακινήσεις και θα γίνει αναγκαστική η χρήση μάσκας, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Νίκος Ρήγας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o κ. Ρήγας παρατήρησε πως η ατομική υπευθυνότητα των πολιτών για τη χρήση μάσκας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο ελέγχου από την αστυνομία.

«Δεν μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να είναι πίσω από κάθε πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. Οι αστυνομικοί, πρόσθεσε, ζητούν σύνεση και συνεργασία από τους πολίτες προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι την ημερομηνία της άρσης τους, ωστόσο όπως επεσήμανε, «άλλο πράγμα ο έλεγχος των μετακινήσεων και άλλο η χρήση μάσκας, που έχει και ένα συγκεκριμένο κόστος για τους πολίτες».

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι από Δευτέρα οι συνάδελφοί του καλούνται να επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ σε αυτούς που δεν φορούν μάσκες.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτό», είπε, «καθώς πρόκειται για μέτρο που θα ισχύσει για καιρό και ρωτούμε: Είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι, οι αστυνομικοί, να κρίνουμε αν κάποιος πρέπει να φοράει μάσκα;»  

«Ήδη οι αστυνομικοί είναι στον Έβρο, είναι στην εγκληματικότητα, είναι στην καθημερινότητα… Δεν νομίζουμε ότι είναι δουλειά της αστυνομίας, να ελέγχει αν φοράει κανείς μάσκα στα σούπερ μάρκετ. Έχουμε τις ενστάσεις μας και θέτουμε ερωτήματα», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και άλλοι κλάδοι που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το θέμα όπως οι ελεγκτές της δημόσιας υγείας ή η δημοτική αστυνομία.

Εφόσον όμως είναι νόμος, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυροειδάκος, οι αστυνομικοί προφανώς και θα τον εφαρμόσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...