192
O Μάικ Πομπέο και ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ξεδίπλωσαν και οι δύο τα... ενδιαφέροντά τους για τα όσα συμβαίνουν στο Καράκας | Reuters/CreativeProtagon

Καβγάς Πομπέο – Λαβρόφ με το βλέμμα στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2019, 23:45
O Μάικ Πομπέο και ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ξεδίπλωσαν και οι δύο τα... ενδιαφέροντά τους για τα όσα συμβαίνουν στο Καράκας
|Reuters/CreativeProtagon

Καβγάς Πομπέο – Λαβρόφ με το βλέμμα στη Βενεζουέλα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2019, 23:45

Δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο (εδώ), ήρθε η ώρα των μεγάλων «παικτών» του διεθνούς γίγνεσθαι, της Ουάσινγκτον και της Μόσχας, να δώσουν το στίγμα τους. Μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Σεργκέι Λαβρόφ και τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών δόθηκε στη δημοσιότητα, αποδεικνύοντας ότι το Καράκας έχει γίνει πεδίο άσκησης εξωτερικής πολιτικής για τις δύο πρώην υπερδυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μίλησε για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα κατά την διάρκεια επικοινωνίας του με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επικοινωνία που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία, όπως ειπώθηκε.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Μάικ Πομπέο είπε στον Λαβρόφ ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» την Βενεζουέλα και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για την Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...