1339
Βουλευτές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο σκύβουν πάνω από τον πεσμένο στο πάτωμα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για να τον βοηθήσουν | INTIMEnews

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Ο ανεξάρτητος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 12:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/04/2024, 13:17
Βουλευτές που ήταν παρόντες στο επεισόδιο σκύβουν πάνω από τον πεσμένο στο πάτωμα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για να τον βοηθήσουν
|INTIMEnews

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Ο ανεξάρτητος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 12:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/04/2024, 13:17

Σκηνές απείρου κάλλους, πρωτοφανείς για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος (ο οποίος είχε εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες) γρονθοκόπησε, έπειτα από έντονη λογομαχία, τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το απίστευτο αυτό επεισόδιο στην Εθνική Αντιπροσωπεία, το οποίο ξεκίνησε στην αίθουσα της Ολομέλειας και συνεχίστηκε εκτός, ο ανεξάρτητος βουλευτής έπιασε από τον λαιμό τον συνάδελφό του της Ελληνικής Λύσης και τον έριξε στο έδαφος.

Μαινόμενος ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του επεισοδίου
6200552
Ο Βασίλης Γραμμένος πεσμένος στο έδαφός μετά το χτύπημα του Κωνσταντίνου Φλώρου

Είχε προηγηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο των δύο βουλευτών με αφορμή συζήτηση για την άρση ασυλίας του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Βασίλης Γραμμένος φέρεται να έβρισε χυδαία τον Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η υπόθεση για τον κ. Βελόπουλο αφορά μήνυση πρώην στελέχους του κόμματος, αξιωματικού ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, για δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού στα social media. Ο εν λόγω μηνυτής είναι ο πατέρας του κ. Φλώρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο κ. Φλώρος στον έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Γραμμένο, εκείνος απευθύνθηκε προς το πρόσωπό του με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο βουλευτή ο διάλογος είχε ως εξής:

Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Γραμμένος:  Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι

Φλώρος: Αντε

Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Διαψεύδει (και απειλεί) η Ελληνική Λύση

Σε συνέχεια της διαρροής για τον ανωτέρω διάλογο η Ελληνική Λύση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης, προειδοποιώντας μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, διαφορετικά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη!

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

Εδώ και αρκετή ώρα διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος –για κακούργημα πλέον– αλλά και κάποιοι «καλοθελητές», που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.

Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κινήθηκε τότε εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και παρά τις προσπάθειες άλλων συναδέλφων τους να τον συγκρατήσουν, τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε.

Μετά τα χτυπήματα του 33χρονου βουλευτή Λάρισας, ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δε κ. Φλώρος οδηγήθηκε εκτός Ολομέλειας από τη Φρουρά της Βουλής, ένω, όπως έγινε γνωστό, από τον Πρόεδρο της Βουλής κινήθηκε σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Η κατηγορία θα είναι βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος (δεξιά στη φωτογραφία) οδηγείται εκτός Ολομέλειας από τη Φρουρά της Βουλής (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
Αποβολή…

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε αρχικά την αποβολή του ανεξάρτητου βουλευτή από το Κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του κ. Φλώρου, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε κτηνώδη τη συμπεριφορά του, για να υπογραμμίσει:

«Οταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και αυτή τη στιγμή «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του Σώματος».

Πρόκειται, είπε, για ποινή-χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, «αλλά θα δούμε εν συνεχεία, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Προφανώς, συνέχισε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανεβεί στο βήμα, ο κ. Τασούλας ζήτησε συγγνώμη: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως Πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Εγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

Σχολιάζοντας με τη σειρά του το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, “μειράκια” του βίου της πολιτικής να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα, αν τα πειράξεις, μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

…και αυτόφωρο για τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Ακολούθησε η σύλληψη του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών στο πλαίσιο το αυτοφώρου, με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο.

Με δεύτερη παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης:

«Οπως σας εξήγησα, το “οπλοστάσιο” του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό, μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές.

»Ωστόσο, ο Ποινικός Κώδικας είναι πολύ πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικος που μιλάει για εγκλήματα κατά πολιτειακών και πολιτικών οργάνων και προβλέπει το άρθρο 157 του ν. 4619/2019, “όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή -σημειώστε τη Βουλή-, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους -εδώ έχουμε βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων, μάλιστα ο χτυπηθείς Βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει- τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη”.

»Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη.

»Και έδωσα εντολή στη Φρουρά της Βουλής [ο κ. Φλώρος] να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή δηλαδή της βιαιοπραγίας εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, η οποία προστατεύει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του 62 άρθρου του Συντάγματος».

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε και στις «χυδαίες ύβρεις» που ακούστηκαν εντός και εκτός Βουλής με πρωταγωνιστές τους δύο βουλευτές, λέγοντας πως οι σχετικές αναφορές –«τα Πρακτικά, αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων»– επίσης θα σταλούν στις Αρχές προς αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση για το πρωτοφανές επεισόδιο

Σε δήλωσή του για πρωτοφανές περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

«Τα όσα συνέβησαν στη Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα.

Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.

Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει.

Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία, να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές».

Αρση ασυλίας Βελόπουλου

Τελικά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών», την άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, που ζήτησε και πήρε τον λόγο, θέλησε να σημειώσει ότι «αν και είναι μια υπόθεση η οποία δεν τον αφορά καθόλου τον κ. Βελόπουλο, ο ίδιος επέλεξε να κριθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή».

«Αν και έρχεται προεκλογικά και προφανώς είναι καραμπινάτη περίπτωση καραμπινάτης πολιτικής σκοπιμότητας, παρά ταύτα ο πρόεδρός μας θα βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας» πρόσθεσε ο κ. Χήτας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...