260
|

Μπουγάτσα, κουλούρι και σαντούρι: γραφικό βίντεο για το γραφείο Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 18:57

Μπουγάτσα, κουλούρι και σαντούρι: γραφικό βίντεο για το γραφείο Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2018, 18:57

Στο πρώτο πλάνο ένα σαντούρι και στο δεύτερο ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι αρχίζει το νέο βίντεο που σκηνοθετήθηκε με καλλιτεχνική διάθεση και μεγάλα λόγια για τον ένα χρόνο λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο κατά κάποιο τρόπο συγχέεται η πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορική παρακαταθήκη της Θεσσαλονίκης (όπως το Νεκροταφείο Ισραηλίτικης Κοινότητας) με το γραφείο που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από έναν χρόνο. Με προεκλογικό άρωμα, τα κυβερνητικά «επιτεύγματα» μπερδεύονται στο βίντεο μαζί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, σαν την μπουγάτσα, που κλέβει λίγα δευτερόλεπτα δόξας στη μέση του γραφικού, υπό μία έννοια, βίντεο!

Οπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο κανάλι του Πρωθυπουργού στο youtube: «Ένα χρόνο από την ίδρυση του, το γραφείο του Πρωθυπουργού έφερε πιο κοντά την κεντρική εξουσία στη Θεσσαλονίκη. Αλλάξαμε την ατζέντα της πόλης, με έμφαση στις υποδομές και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στο βίντεο γίνεται αναφορά στο έργο του γραφείου με ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στους αγώνες που δικαιώνονται για τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα που αποδίδονται στην τοπική κοινωνία, στην από-ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, στην ενίσχυση της ΕΥΑΘ, στην κοσμοπολίτικη ΔΕΘ, στο λιμάνι και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο, στα κτίρια της πρώτης προβλήτας σε δημόσια χρήση, στην επανεκκίνηση των έργων στο Μετρό και την επέκτασή του στις δυτικές συνοικίες της πόλης, στην αναβάθμιση του διπλωματικού ρόλου της Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο κλείνει με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και την ομάδα της να συνεδριάζει και τον Πρωθυπουργό να ακούγεται στην αγαπημένη του ατάκα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...