573
Ο μικρός Γκαβρίλο με τους γονείς του. Τα λεφτά για το περιβραχιόνιο θα τον βοηθήσουν να δώσει την πιο μεγάλη μάχη | CreativeProtagon

Το πεταμένο περιβραχιόνιο του Ρονάλντο θα σώσει τον μικρό Γκαβρίλο;

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 19:22
Ο μικρός Γκαβρίλο με τους γονείς του. Τα λεφτά για το περιβραχιόνιο θα τον βοηθήσουν να δώσει την πιο μεγάλη μάχη
|CreativeProtagon

Το πεταμένο περιβραχιόνιο του Ρονάλντο θα σώσει τον μικρό Γκαβρίλο;

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 19:22

Ο αγώνας της Σερβίας με την Πορτογαλία στις 27 Μαρτίου σημαδεύτηκε από ένα γεγονός που δύσκολα θα ξεχαστεί. Ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 2-2 και έμεναν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για την λήξη του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε ιδανικά με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. O σέρβος αμυντικός Μίτροβιτς προσπάθησε να σώσει την ομάδα του άλλα όλοι κατάλαβαν ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Ολοι; Οχι ακριβώς. Ο βοηθός γραμμής προφανώς δεν είδε καλά και δεν έτρεξε προς την σέντρα προκειμένου ο διαιτητής να πάρει το σήμα και να κατοχυρώσει το γκολ. Ετσι, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Οπως είναι φυσικό, οι Πορτογάλοι έγιναν έξαλλοι ενώ ο πρωταγωνιστής της φάσης επιθετικός της Γιουβέντους έφυγε εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια πριν καν σφυρίξει ο διαιτητής το τέλος του αγώνα.

Δείτε το περιστατικό μετά το 04:00 του παρακάτω βίντεο:

Μάλιστα, πριν φύγει πέταξε με νεύρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χορτάρι. Η κίνηση του Πορτογάλου έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ταυτόχρονα όμως έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται να μείνει στη ζωή μία αθώα ψυχή. Πρόκειται για ένα παιδί από την Σερβία μόλις έξι μηνών που πάσχει από μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης. Ο μικρός Γκαβρίλο πρέπει άμεσα να ταξιδέψει στο εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία και που τα έξοδα της όλης διαδικασίας υπολογίζονται σε ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πως σχετίζεται όμως ο Ρονάλντο και το περιβραχιόνιο της εθνικής Πορτογαλίας με τον μικρό Γκαβρίλο; Απλούστατα, το πεταμένο περιβραχιόνιο βρέθηκε από έναν πυροσβέστη – υπάλληλο του γηπέδου και αυτός σκέφτηκε να το δώσει στους ανθρώπους του οργανισμού «Together for Life» («Μαζί για Ζωή») προκειμένου να τεθεί σε δημοπρασία και να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τον μικρό.

Ο Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς έγινε μάλιστα γνωστός στη Σερβία για την καλή του πράξη.

Ο πυροσβέστης Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς με το περιβραχιόνιο που βρήκε στο γήπεδο

Οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν περιθώριο τριών ημερών να κάνουν την προσφορά τους και όταν έκλεισε η δημοπράτηση, η υψηλότερη προσφορά ήταν της τάξης των 64 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που θα πάνε στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθεί το παιδί.

“Μόλις τέλειωσε η δημοπρασία για το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Κριστιάνο Ρονάλντο με το έξοχο ποσό των 7,5 εκατομμυρίων δηναρίων”, σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ιδρυτής του οργανισμού, Γιόβαν Σίμιτς, ανεβάζοντας και δύο φωτογραφίες: μία με το περιβραχιόνιο και άλλη μία με το πρόσωπο του Γκαβρίλο.

Μάλιστα, ο Σίμιτς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον πυροσβέστη Τζόρτζε Βουκίτσεβιτς, που μάζεψε το περιβραχιόνιο του Ρονάλντο μετά από το τέλος του αγώνα και το παρέδωσε στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Φυσικά, εκτός του σημαντικού ποσού που «έπιασε» το περιβραχιόνιο, οι γονείς του μικρού ελπίζουν ότι η δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα θα οδηγήσει σε νέες δωρεές και έτσι θα μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται για την θεραπεία του γιου τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...