335
Ο Κρις Σεμπρόσκι (αριστερά στην εικόνα), η Χάλεϊ Αρσενό, η Σίαν Πρόκτορ και ο Τζάρεντ Αϊζακμαν φωτογραφίζονται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι από όπου θα ξεκινήσουν το ιστορικό ταξίδι τους στο Διάστημα | Space X

Η πρώτη διαστημική αποστολή με πλήρωμα από… απλούς πολίτες!

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 13:19
Ο Κρις Σεμπρόσκι (αριστερά στην εικόνα), η Χάλεϊ Αρσενό, η Σίαν Πρόκτορ και ο Τζάρεντ Αϊζακμαν φωτογραφίζονται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι από όπου θα ξεκινήσουν το ιστορικό ταξίδι τους στο Διάστημα
|Space X

Η πρώτη διαστημική αποστολή με πλήρωμα από… απλούς πολίτες!

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 13:19

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αϊζακμαν αποφάσισε να αγοράσει μια πτήση της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ. Στόχος του ήταν να εκπληρώσει κατ’ αρχάς μια δική του επιθυμία, αλλά παράλληλα να στείλει μια σειρά από μηνύματα στην κοινωνία. Αρχικά ανακοίνωσε ότι μαζί του θα ταξιδέψουν απλοί πολίτες και όχι αστροναύτες, οι οποίοι θα επιλέγονταν με διάφορες διαδικασίες κληρώσεων, αλλά και δωρεών, αφού δεύτερος στόχος του ήταν μέσω της οργάνωσης αυτής της πτήσης να συγκεντρωθούν 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children. H αποστολή έλαβε την ονομασία Inspiration4 και αποτελεί σύμφωνα με τον εμπνευστή του την «πρώτη διαστημική αποστολή αποκλειστικά με πολίτες».

«Οταν αυτή η αποστολή ολοκληρωθεί, οι άνθρωποι θα κοιτάζουν πίσω και θα λένε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που απλοί καθημερινοί άνθρωποι πήγαν στο Διάστημα» δήλωσε ο Αϊζακμαν.

O δισεκατομμυριούχος και πιλότος Τζάρεντ Αϊζακμαν (Jared Isaacman/@rookisaacman/ Twitter)

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επιλέχθηκαν τα τρία άτομα που θα συντροφεύσουν τον επιχειρηματία στο ταξίδι, που θα διαρκέσει 3-4 μέρες.

Η 51 ετών Σίαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Γεωπιστήμης στο South Mountain Community College στο Φίνιξ της Αριζόνα, είναι το πρώτο μέλος του πληρώματος. Ο Κρις Σεμπρόσκι, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και εργαζόμενος στην αεροδιαστημική βιομηχανία, είναι το δεύτερο μέλος του πληρώματος. Το τρίτο μέλος του πληρώματος θα είναι η 29χρονη Χάλεϊ Αρσενό, που εργάζεται ως βοηθός σε ιατρείο και η οποία είχε αντιμετωπίσει ως παιδί πρόβλημα με τον καρκίνο και είχε νοσηλευτεί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Αν η αποστολή πραγματοποιηθεί, η Αρσενό θα γίνει η νεαρότερη πολίτης των ΗΠΑ (άνδρας ή γυναίκα) που θα έχει ταξιδέψει στο Διάστημα. Ο Αϊζακμαν και οι τρεις συνοδοιπόροι του θα περάσουν την ίδια εκπαίδευση που περνούν και οι αστροναύτες για τέτοιου είδους αποστολές. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία της εκτόξευσης του σκάφους που θα μεταφέρει τους τέσσερις πολίτες στο Διάστημα, αλλά αυτό μάλλον αποκλείεται να συμβεί νωρίτερα από τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη Space X .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...