152
Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα για τις δηλώσεις του | ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Αρειος Πάγος: Εν μέρει αθώωση του Αμβρόσιου για το ομοφοβικό άρθρο πρότεινε ο αντεισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 13:27
Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα για τις δηλώσεις του
|ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Αρειος Πάγος: Εν μέρει αθώωση του Αμβρόσιου για το ομοφοβικό άρθρο πρότεινε ο αντεισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 13:27

Ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου την εν μέρει αθώωση του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, με αφορμή ανάρτησή του με ομοφοβικό περιεχόμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του μητροπολίτη, ο οποίος ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα. Αντίθετα, πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του κ. Αμβρόσιου ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πρωτόδικα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...