254
| Menelaos Myrillas / SOOC

Αποτροπιασμός Μητσοτάκη για την επίθεση στο Χανάου

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:47
|Menelaos Myrillas / SOOC

Αποτροπιασμός Μητσοτάκη για την επίθεση στο Χανάου

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:47

Βαθιά συγκλονισμένος δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ένοπλες επιθέσεις στο Χανάου της Γερμανίας, όπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Με ανάρτησή του στο twitter, στην γερμανική γλώσσα, αναφέρει πως «οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς τους».

«Oι ειδήσεις από το Χάναου με συγκλόνισαν βαθύτατα. Η βία και το μίσος στοχεύουν στην καρδιά της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών. Βρισκόμαστε στο πλευρό του γερμανικού λαού. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς τους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Την καταδίκη του για την επίθεση και τη δολοφονία μεταναστών στη Γερμανία, εξέφρασε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

«Οι χθεσινοβραδινές επιθέσεις του ακροδεξιού δολοφόνου στην πόλη Χανάου της Γερμανίας, με τουλάχιστον 9 θύματα μέχρι στιγμής, προκαλούν αποτροπιασμό», ανέφερε σε δήλωσή του και πρόσθεσε ότι έγιναν τέτοιες παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες σε συμβολικούς χώρους, όπως οι συναγωγές.

«Η κλιμάκωση της ρητορικής του μίσους, της μισαλλοδοξίας, της ισλαμοφοβίας και του αντισημιτισμού έχουν πλέον πολύ συχνά τραγικές συνέπειες», επεσήμανε, εκφράζοντας συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και στους κατοίκους της μικρής γερμανικής πόλης, «που θα αργήσει πολύ να επουλώσει τις πληγές της από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...