240
Μια σελίδα από το επίμαχο βιβλίο | Deutsche Welle

Υπό έρευνα στελέχη του AfD για «ρατσιστικό βιβλίο ζωγραφικής»

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 18:09
Μια σελίδα από το επίμαχο βιβλίο
|Deutsche Welle

Υπό έρευνα στελέχη του AfD για «ρατσιστικό βιβλίο ζωγραφικής»

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 18:09

Μπορεί τα βιβλία ζωγραφικής να προορίζονται για χαλάρωση, αλλά αυτό που διένειμαν στελέχη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία μάλλον είχε ένα διαφορετικό μήνυμα.

Οι Αρχές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ερευνούν στελέχη του κόμματος για το ρατσιστικό περιεχόμενο του βιβλίου που κυκλοφόρησε σε εκδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο βιβλίο υπάρχουν σκίτσα ανδρών με όπλα στα χέρια κάτω από μια τουρκική σημαία, αλλά και γυναίκες με μαντίλα σε πισίνα. Σε άλλο σκίτσο φαίνεται ένα μαχαίρι με το οποίο απειλεί κάποιος ανθρώπους που επίσης είναι σε πισίνα.

Για το AfD υπάρχει ζήτημα «επίθεσης στην ελευθερία της τέχνης και της σάτιρας». Εξηγούν από το κόμμα ότι το βιβλίο έχει «σατιρικά σκίτσα που αφορούν την κατάσταση στη χώρα».

Την υπόθεση εξετάζει η αστυνομία αλλά και το Κοινοβούλιο του κρατιδίου, το οποίο θα ερευνήσει αν η AfD έκανε κακή χρήση πόρων με σκοπό τη διανομή του βιβλίου.

Τα βιβλία αυτού του τύπου έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται σε στρεσαρισμένους ενήλικους. Είναι γεμάτα με ασπρόμαυρες ζωγραφιές που καλείται καθένας να χρωματίσει όπως θέλει. Υποτίθεται ότι αυτό χαλαρώνει…

Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, το AfD έφτασε από το μηδέν να είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με παρουσία σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας και στην ομοσπονδιακή Βουλή. Εχει επικριθεί για τις ακραίες θέσεις του για το Μεταναστευτικό και την ελευθερία του λόγου, σημειώνει το BBC.

Ισχυρή είναι η βάση του κόμματος στα ανατολικά, όπως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...