254
Οι αστυνομικοί γύρω από τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος δεμένος με τα χέρια πίσω από την πλάτη | Youtube

Aπόσπαση για τους αστυνομικούς που πέρασαν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 11:25
Οι αστυνομικοί γύρω από τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος δεμένος με τα χέρια πίσω από την πλάτη
|Youtube

Aπόσπαση για τους αστυνομικούς που πέρασαν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 11:25

Σε ένορκη διοικητική εξέταση μετατράπηκε η προκαταρκτική διοικητική εξέταση για τους εννέα αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο μοιραίο επεισόδιο της Γλάδστωνος με πρωταγωνιστή και θύμα τον Ζακ Κωστόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω αστυνομικοί που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον αιμόφυρτο Κωστόπουλο στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, αποσπάστηκαν από την υπηρεσία τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ δόθηκε εντολή επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Εν τω μεταξύ η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζει μηνύσεις κατά της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και του ΕΚΑΒ για τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των διασωστών του ΕΚΑΒ και των ανδρών της ΔΙΑΣ, με παράλληλο αίτημα να διερευνηθούν όλα τα στάδια της αντιμετώπισης του Ζακ Κωστόπουλου μέχρι τη στιγμή  που άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», η έτερη εκ των συνηγόρων, Χρύσα Πετσιμέρη, τόνισε ότι «πέρα από το λιντσάρισμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ».

«Ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με γάζες, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο, στις 15:04 δεν είχε κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί», κατήγγειλε η κυρία Πετσιμέρη.

Οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...