448
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτει ότι παίρνει υδροχλωροκίνη, στη συνάντηση με τα στελέχη της βιομηχανίας της εστίασης | Reuters

Αποκάλυψη-σοκ από Τραμπ: Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και 10 μέρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 00:21
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτει ότι παίρνει υδροχλωροκίνη, στη συνάντηση με τα στελέχη της βιομηχανίας της εστίασης
|Reuters

Αποκάλυψη-σοκ από Τραμπ: Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και 10 μέρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 00:21

Αναυδους άφησε τους πολιτικούς συντάκτες -και όχι μόνο- του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν στη διάρκεια συνάντησης με στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας της εστίασης με θέμα την πανδημία, αποκάλυψε ότι εδώ και 10 ημέρες, ο ίδιος παίρνει υδροχλωροκίνη, το φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το παίρνει χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα της Covid-19, ότι δεν φοβάται τις πιθανές παρενέργειες και ότι αισθάνεται μια χαρά.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ρώτησε τον γιατρό στον Λευκό Οίκο αν μπορεί να το πάρει και αυτός του απάντησε ότι μπορεί να το πάρει αν το θέλει.

«Ναι, φυσικά το θέλω! Πολλοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή (της πανδημίας) το παίρνουν (ως προεκθεσιακή προφύλαξη) και έτσι και εγώ. Και μπορώ να σας πω ότι αισθάνομαι μία χαρά μέχρι τώρα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, που παίρνει ένα χάπι την ημέρα, εδώ και μιάμισι εβδομάδα.

Ο Τραμπ είπε ότι λαμβάνει πολλές επιστολές με καλά λόγια για το φάρμακο, γεγονός το οποίο μάλιστα, είπε πως τον βεβαιώνει ότι η υδροχλωροκίνη λειτουργεί ως προφύλαξη κατά του SARS-CoV-2 και επέμεινε ότι ακόμα και αν δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, «δεν πρόκειται να αρρωστήσεις ούτε να πεθάνεις», αν το πάρεις.

«Φαίνεται όμως, πως έχει αποτέλεσμα. Είναι ένα χάπι που χρησιμοποιείται εδώ και 30-40 χρόνια για την ελονοσία και για λύκο και νομίζω και για αρθρίτιδα κάποια στιγμή από ό,τι καταλαβαίνω, και έτσι έχει δοκιμαστεί πολύ», είπε.

«Δεν έχω να χάσω τίποτα. Κάποια στιγμή θα το σταματήσω», πρόσθεσε.

Και βέβαια, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί και τους δημοσιογράφους, με τους οποίους δεν έχει και την καλύτερη σχέση: «Περίμενα να δω τα μάτια σας να λάμψουν όταν σας το είπα», είπε απευθυνόμενος χαιρέκακα στους πολιτικούς συντάκτες.

Δείτε το βίντεο:
Τι έχει πει ο Σωτήρης Τσιόδρας για το φάρμακο

Οπως είχε εξηγήσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στις 6 μ.μ. ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στις αρχές Απριλίου, έχει εγκριθεί πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα λαμβάνουν προληπτικά χλωροκίνη (πιθανώς σε συνδυασμό και με άλλα σκευάσματα), τα οποία θα περιορίζουν τη φλεγμονή που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Η προφυλακτική αγωγή δίνεται για να μη νοσήσουν σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα». Το πρωτόκολλο προστασίας γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται άμεσα με τη διαχείριση κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα, προβλέπει την ταξινόμηση των υγειονομικών σε δύο ομάδες: την 1η ομάδα που θα λάβει φωσφορική χλωροκίνη (ή υδροχλωροκίνη) και τη 2η ομάδα που θα λάβει κολχικίνη.

Και τα δύο φάρμακα είναι μεν καλά μελετημένα, με εδραιωμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, αλλά είναι εγκεκριμένα για άλλες παθήσεις. Η χλωροκίνη (και η υδροξυχλωροκίνη) κατά της ελονοσίας, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της οξείας ή χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η κολχικίνη για την ουρική αρθρίτιδα, τον μεσογειακό πυρετό, τις περικαρδίτιδες και τη νόσο Αδαμαντιάδη-Behcet.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...