368
Ο Ζουράρις στη Βουλή στρέφεται προς τα υπουργικά θεωρεία. Να εξυμνεί και εκεί τον Αλέξη Τσίπρα; | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ζουράρις σε ρόλο κόλακα: Ο «ερίδματος Πρωθυπουργός» έγινε «νεαρός σοφός»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 18:04
Ο Ζουράρις στη Βουλή στρέφεται προς τα υπουργικά θεωρεία. Να εξυμνεί και εκεί τον Αλέξη Τσίπρα;
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ζουράρις σε ρόλο κόλακα: Ο «ερίδματος Πρωθυπουργός» έγινε «νεαρός σοφός»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 18:04

Πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να μεταφέρουν αναφορές περί δυσαρέσκειας του Κώστα Ζουράρι για την αποπομπή του από την κυβέρνηση (εξαιτίας μερικών οπαδικών σχολίων, όπως έλεγαν), λίγες όμως ώρες μετά την ανακοίνωση του Μαξίμου για την αποδοχή της παραίτησής του, ο ίδιος απέδειξε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Γιατί μπορεί ο Πάνος Καμμένος να ήταν αυτός που τον πήρε τηλέφωνο για να του τραβήξει το αυτί και να του πει «μάζεψέ τα τώρα», το κλίμα  όμως στη συνάντηση του κ. Ζουράρι με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή, το βράδυ της Δευτέρας, ήταν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, άριστο!

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι», ανέφερε η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που εξεδόθη το μεσημέρι.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο παραιτηθείς υφυπουργός έσταζε μέλι για τον Αλέξη Τσίπρα που από «ερίδματος Πρωθυπουργός» έγινε εξαίφνης «νεαρός σοφός»!

«Χθες που τον γνώρισα για καμιά ώρα, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερος, από ό,τι πίστευα», βγήκε να πει στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Κώστας Ζουράρις για να προσθέσει με το γνωστό του ύφος: «Είναι ένας νεαρός σοφός, έχει μια φιλοπατρία, ήταν σαν ένας καλός γιος μου, ήταν πράος, μειλίχιος».

Με άλλα λόγια, ο πικρός αποχαιρετισμός εξελίχθηκε σε μία ακόμη έκφραση κολακείας για τον μεγάλο ηγέτη.

Κληθείς να πει κάτι για τις υβριστικές δηλώσεις σε βάρος των οπαδών του Ολυμπιακού και του Αρη που αποτέλεσαν την αφορμή για την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ο κ. Ζουράρις παρέπεμψε στη… Δίκη της Δευτέρας: «Αυτά θα τα πω το βράδυ στον φίλο μου τον Κυριάκο Θωμαΐδη (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) που είναι και Αρειανός».

Όσο για τα οπαδικά του αισθήματα ήταν και πάλι σαφής: «Εκδοροσφαγεύς, ΠΑΟΚάρα. Και μυαλό να είχαμε, που δεν έχουμε, πάλι ΠΑΟΚ θα είμαστε».

Για τις εξελίξεις, τέλος, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει γεωγραφική ονομασία, η ονομασία είναι πάντα πολιτική». «Οι μεν Αμερικάνοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δυσκολέψουν την επιστροφή της επιρροής της Ρωσίας στα Βαλκάνια και φαίνεται ότι θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να παρεμποδίσουν την εγκαθίδρυση της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή», σχολίασε, αν και δεν έδειξε να ανησυχεί καθώς όπως μας είπε έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη «φιλοπατρία του (υπουργού Εξωτερικών) Νίκου Κοτζιά» και τη «βαρύνουσα επιστημονική του κατάρτιση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...