622
Tέτοιες εικόνες στα Ματογιάννια είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν στο υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριού | Facebook

«Αντάρτικο» από τους επιχειρηματίες της Μυκόνου: «Από πότε κολλάει ο κορονοϊός 24.00 με 07.00;»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 10:23
Tέτοιες εικόνες στα Ματογιάννια είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν στο υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριού
|Facebook

«Αντάρτικο» από τους επιχειρηματίες της Μυκόνου: «Από πότε κολλάει ο κορονοϊός 24.00 με 07.00;»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 10:23

Με το που άκουσαν τα νέα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι επιχειρηματίες στη Μύκονο εξανέστησαν! Με μια «πύρινη» ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕ Μυκόνου), διαμηνύεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στο νησί τα μεσάνυχτα, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και ότι ως απάντηση θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδίδεται από τις 00.00 – 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;» είναι ένα από τα ερωτήματα που απευθύνουν στην αρμόδια Επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους κυβερνητικούς υπευθύνους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα ανεξέλεγκτα από υγειονομικής απόψεως πάρτι που οργανώνονται σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου.

Από την ανακοίνωση του Σωματείου δεν θα μπορούσε να λείψει το «κλασικό» ερωτήμα «γιατί εμείς και όχι οι άλλοι» («με ποια κριτήρια επελέγη η Μύκονος;» ρωτούν κατά λέξη).

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για επιλεκτική προάσπιση της υγείας –την ώρα όμως που τα κρούσματα στη Μύκονο έχουν πάρει την ανιούσα (πληροφορίες αναφέρουν για πολλές κατ’ οίκον νοσηλείες)– καθώς επίσης για επιπόλαιη και καταστροφική απόφαση των κυβερνώντων.

«Δεν πρόκειται επουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωσή μας (…) Δηλώνουμε ότι άμεσα θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που παραδειγματικως βάλλει κατά της αρχής της νομιμότητας και της ισονομίας. Η υγεία αποτελεί το ανώτερο αγαθό, η προάσπιση της, όμως, δε δύναται να είναι επιλεκτική», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΔΕ Μυκόνου (διαβάστε τη ολόκληρη κάτω).

Θέλοντας να μας καταστήσετε απλούς θεατές της καταστροφής των επιχειρήσεών μας, αιφνιαδιαζοντας επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τομείς που τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία, με μια απόφαση που κατακεραυνώνει κάθε ελπίδα οικονομικης ανάτασης των επιχειρηματιών κατά τον μήνα Αύγουστο που αποτελεί τον μήνα των διακοπών τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών του εξωτερικού, σας γνωστοποιούμε την πλήρη απογοήτευσή μας και την καθολική εναντίωση μας στην επιπόλαιη και καταστροφική απόφαση σας για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα εως την 7 πρωινή εως τις 23/8/2020 και δεν πρόκειται επουδενί να δεχτούμε μοιρολατρικά την άδικη και απροειδοποίητη εξόντωση μας και  απαιτούμε απαντήσεις στα κάτωθι:

1. Με ποια κριτήρια επιλέγησαν οι συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος και δη η Μύκονος; Ζητούμε τη γνωστοποίηση του επιδημιολογικού φορτίου στη νήσο Μύκονο με το οποίο αποφασίστηκε ότι από τις 11 μέχρι τις 23/8 θα απαγορεύεται η λειτουργιά των ΚΥΕ από τις 12.00 έως τις 07.00.

2. Βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων τεκμαίρεται ότι ο ιός μεταδιδεται από τις 00.00 – 07.00 και όχι από τις 7.01-23.59;

3. Γιατί μεταδίδεται μόνο στα ΚΥΕ και όχι στις βίλες; Έχετε σκοπό να σταματήσετε επιτέλους τα παράνομα πάρτυ που θα πολλαπλασιαστούν και θα φουντώσουν την επιδημία;

4. Γιατί δε μεταδίδεται ο ιός στα πλοία και στα αεροπλάνα; Έχει γίνει έλεγχος στην επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών ώστε να διαπιστωθεί ο συγχρωτισμός στις μπουκαπορτες των πλοίων;

5. Τι θα πούμε στους πελάτες που στέλνουν μαζικά Mails για ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα μετά τα νέα μέτρα; Πως θα αποζημιωθούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις;

6. Τι θα πούμε στο 80%-100% του προσωπικού που επιβάλλεται να απολύσουμε; Τι θα πούμε στις οικογένειές τους που αναμένουν να επιβιώσουν από την εποχιακή εργασία μέλους ή μελών της οικογένειάς τους;

7. Ποια ειναι τα σχέδια ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα; Θα υπάρξει μειωμένο ενοίκιο μέχρι την αρχή της επόμενης τουριστικής σεζόν; Θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές;

Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί αυτοί που έλαβαν αυτή την απόφαση κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους και με εξασφαλισμένο το μισθό τους, τι καταστροφή προκαλούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας τώρα και μακροπρόθεσμα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος για την δημόσια υγεία.

Δηλώνουμε ότι άμεσα θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που παραδειγματικως βάλλει κατά της αρχής της νομιμότητας και της ισονομίας.

Η υγεία αποτελεί το ανώτερο αγαθό, η προάσπιση της, όμως, δε δύναται να είναι επιλεκτική.