230
Δωρεάν rapid test από ομάδες του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras /SOOC

Ανοιξε η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test στους εκπαιδευτικούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 16:02
Δωρεάν rapid test από ομάδες του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras /SOOC

Ανοιξε η πλατφόρμα για δωρεάν rapid test στους εκπαιδευτικούς

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 16:02

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές από 16 ετών και άνω, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να κάνουν προληπτικά τεστ κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που τίθεται σε ισχύ, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, αλλά και των μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και έχει στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19.

Στα τεστ μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο όσοι πρόκειται να βρεθούν στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα.

«Με την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούμε τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαθητές άνω των 16 ετών να συμβάλουν σε μια ακόμα πτυχή της κοινής προσπάθειας, η οποία αφορά την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού και την εκτίμηση του λεγόμενου δείκτη θετικότητας στο σχολικό περιβάλλον», διευκρινίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε ανάλογα με τον αριθμό των διαθέσιμων τεστ ανά ημέρα.

Οσοι κάνουν αίτηση θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (SMS) για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, όπου θα μπορούν να εξεταστούν.

Αναλυτικότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Φόρμας Δωρεάν Ελέγχου Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...