384
| Nick Paleologos / SOOC

Διέταξαν το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2018, 11:45

Διέταξαν το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 09:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2018, 11:45

Σε άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, αλλά και προσώπων του περιβάλλοντός του προχώρησαν οι Αρχές, όπως αποκαλύπτουν σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους «Τα Νέα» της Τετάρτης. Η εφημερίδα κάνει λόγο για επιχείρηση στοχοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο κάδρο μπαίνουν και μέλη της οικογένειας του κ. Σημίτη καθώς και συνεργάτες του πρώην υπουργοί.

Η εφημερίδα, σε άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου, επικαλείται έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με ημερομηνία 30/10/2018.

Σε πρώτη φάση έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί του κ. Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου και δύο πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003 και Βαγγέλη Μαλέσιο, υφυπουργό Δημόσιας Τάξης το ίδιο διάστημα.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» ήταν η απάντηση του κ. Σημίτη, ο οποίος όμως επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», ανέφερε στη δήλωσή του, για να συμπληρώσει: «Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

 

Χρυσοχοΐδης: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

«Δεν με εκπλήσσει. Εδώ και καιρό υπάρχει μια επιχείρηση στοχοποίησης του κ. Σημίτη» είπε από την πλευρά του, το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Υπενθύμισε δε το «δόγμα Πολάκη» για διώξεις πολιτικών αντιπάλων και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «η Δημοκρατία εκδικείται».

Ο πρώην υπ. Δημόσιας Τάξης είπε ότι έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς του. «Θα γίνει μπούμερανγκ όλη αυτή η υπόθεση» τόνισε.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς καθώς και στην Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται ότι λόγω της προσθήκης του ονόματος των κ.κ. Ρωμανού, Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του C41 συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...