346
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος του μεγάρου της ΕΡΤ μετά το ντιμπέιτ | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανδρουλάκης: Τι εννοούσα λέγοντας ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για τις υποκλοπές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 01:08
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος του μεγάρου της ΕΡΤ μετά το ντιμπέιτ
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανδρουλάκης: Τι εννοούσα λέγοντας ότι κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για τις υποκλοπές

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 01:08

Κατά πολλούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε την φράση του ντιμπέιτ όταν για την υπόθεση των υποκλοπών —υπόθεση που ακουμπά το Μέγαρο Μαξίμου— δήλωσε ότι περιμένει «να πάνε στη φυλακή αυτοί που έστησαν το παρακράτος». Μολονότι μετά, επίσης κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας και όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε και αν αναζητά ποινικές ευθύνες και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ασαφώς περί δικαιοσύνης, το θέμα συνέχισε να απασχολεί —έτσι, οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά τα μεσάνυχτα, τον ρώτησαν ξανά:

«Δεν υπάρχουν νησίδες ατιμωρησίας», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε στόχος των παρακολουθήσεων, γεγονός που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει νόμιμο μεν, αλλά λάθος.

«Η Δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και όποιος έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Στην Ευρώπη, όποιος έχει ποινικές ευθύνες, τις αντιμετωπίζει», είπε, μεταξύ άλλων, κατά την αναχώρησή του από την ΕΡΤ ο κ. Ανδρουλάκης. «Το θέμα είναι να θωρακιστεί η χώρα», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, λέγοντας ότι σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η ποινικές ευθύνες σε μια τέτοια υπόθεση είναι αυτονόητες.

Κατά τα άλλα, χαρακτηρίζοντας γόνιμη τη συζήτηση που έγινε με τους άλλους πέντε αρχηγούς, σημείωσε: «Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία στις 21 Μαΐου να πάρουμε μια απόφαση αλλαγής και να αφήσουμε στο παρελθόν κακές νοοτροπίες. Στον ελληνικό λαό αξίζει κάτι πολύ περισσότερο. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να μπει ανάχωμα σε αυτό το παρελθόν».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ακόμα πως αυτό που λέει περί συνεννόησης είναι αυτό που συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. «Εγώ θα κάνω αυτό που έχω πει στον ελληνικό λαό. Θέλω ισχυρή εντολή για να έχουμε μια κυβέρνηση με σταθερότητα, μια κυβέρνηση που θα κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα με οικονομική ανάπτυξη» συμπλήρωσε.

«Κάνω αγώνα να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ και έχει αξία μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη που να βάλει τέλος στην πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων του δήθεν φιλελεύθερου Μητσοτάκη και του δήθεν αριστερού Τσίπρα» είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός ψηφίζει στις 21 Μαΐου. Ας περιμένουμε λοιπόν τον λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...