469
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τετάρτη | YouTube/ANT1

Ανδρουλάκης: Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θέτω εαυτόν σε αξιολόγηση

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 10:27
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τετάρτη
|YouTube/ANT1

Ανδρουλάκης: Αν δεν πάω το ΠΑΣΟΚ παρακάτω, θέτω εαυτόν σε αξιολόγηση

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 10:27

«Ισχυρά διψήφιο ποσοστό»: Με τις τρεις αυτές λέξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε το εκλογικό πήχη για το Κίνημα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ απάντησε και στο ερώτημα για το τι θα κάνει ο ίδιος αν τελικά δεν πιάσει τον συγκεκριμένο στόχο στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το «ούτε Μητσοτάκης , ούτε Τσίπρας» που είπε για τη θέση του Πρωθυπουργού, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

«Αυτός ο τόπος -επανέλαβε-  έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως Πρωθυπουργοί» και αν υπάρξει αστάθεια, συμπλήρωσε, θα φταίει αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του και όχι το καλό του τόπου».

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίζει παιχνίδια» με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που, όπως τόνισε, είναι αντισυνταγματικό.

Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, είπε πως «είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι» και ακολουθως ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη του Κινήματος στις κάλπες της 21ης Μαΐου, μίλησε για ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ισχυρά διψήφιο ποσοστό».

Και σε παρεπόμενο ερώτημα  τι θα κάνει ο ίδιος σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί τελικά κάτι τέτοιο, απάντησε λέγοντας:

«Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας».

Επανερχόμενος στο θέμα του επόμενου Πρωθυπουργού, διευκρίνισε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ερωτηθείς εξάλλου αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αρκέστηκε να πει ότι έχει ήδη τοποθετηθεί, με την επισήμανση πάντως ότι «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μερικά από τα βασικά σημεία των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, στα οποία θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε περίπτωση συνεργασιών, όπως: καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με «κούρεμα» για τους συνεπείς. Επανέλαβε δε τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του φράχτη στον Εβρο και της επέκτασής του, με ταυτόχρονη -όπως είπε- αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ερωτηθείς τέλος αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος και ο Τσίπρας δεν είναι εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Αριστεράς», υπογράμμισε και για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής ως καταλληλότερο εκλογικό σύστημα για τη χώρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...