325
Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία, αναγράφουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα | ΙΝΤΙΜΕnews

Aνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων – Nέο σύστημα από το 2020

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2018, 13:33
Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία, αναγράφουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Aνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων – Nέο σύστημα από το 2020

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2018, 13:33

Λίγο μετά τις 13.00 της Παρασκευής 29 Ιουνίου ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου  και οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στα σχολεία, οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν αναγράφουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα (και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία).

Apό την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16-7-2018 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας ουδείς υποψήφιος μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Από το 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, από τον Ιούνιο του 2020 θα ισχύσει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στη Γ’ Λυκείου.

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ΄ Λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α΄ Λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, ενώ διέψευσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις. Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...