594
Ο Αλέξης Τσίπρας σε φωτογραφία κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Λαμίας | INTIMEnews

Αμεση προκήρυξη εκλογών «βλέπει» τώρα ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 17:22
Ο Αλέξης Τσίπρας σε φωτογραφία κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Λαμίας
|INTIMEnews

Αμεση προκήρυξη εκλογών «βλέπει» τώρα ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 17:22

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για όσα είπε κατά την περιοδεία του στη Λαμία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε βάρος του Πρωθυπουργού με «όχημα» την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας μίλησε ανοικτά για «εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε παράνομα υπό τον Πρωθυπουργό», για να υπογραμμίσει ότι «σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία αυτές οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό».

«Τα όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά ισχυρίζεται για τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τα λογισμικά παρακολούθησης και την ΕΥΠ, μαρτυρούν τη δολιότητα και την πολιτική του αναισχυντία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χρησιμοποιώντας τη διατύπωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι  «σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν θα τολμούσε σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό χωρίς ίχνος απόδειξης».

«Και χρειάζεται περίσσιο θράσος να γίνεται κήνσορας, όταν δύο υπουργοί του, ο κ. Παππάς και ο κ. Παπαγγελόπουλος δικάζονται για σοβαρά αδικήματα σε Ειδικό Δικαστήριο», συμπλήρωσε στο σχόλιό του ο κ. Οικονομίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία:

Επί τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας ήταν απών, σωματικά και πνευματικά, από την ελληνική περιφέρεια. Τώρα, ενόψει εκλογών, θυμήθηκε ότι υπάρχει Ελλάδα και εκτός των αστικών κέντρων.

Στη διάρκεια της διακυβέρνησής του αδιαφόρησε για τα προβλήματα της περιφέρειας, τις ανάγκες των ανθρώπων της και με την υπερφορολόγηση, τις περικοπές των συντάξεων και την εξόντωση του πρωτογενούς τομέα επιδείνωσε τη ζωή των κατοίκων της. Η Κυβέρνησή μας κρίνεται για το έργο της, το οποίο συγκρίνεται με την καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Αντί άλλης απάντησης στην «κασέτα» που επαναλαμβάνει για τις αιτίες της εισαγόμενης ακρίβειας και στην κινδυνολογία περί ανθρωπιστικής καταστροφής τον φετινό χειμώνα, ας κοιτάξει τη δραστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος και τη συγκράτηση τιμών σε βασικά αγαθά. Αυτά έγιναν εφικτά με κομβικές πολιτικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, η οποία μάχεται ανυποχώρητα τις κρίσεις.

Τα όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά ισχυρίζεται για τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τα λογισμικά παρακολούθησης και την ΕΥΠ, μαρτυρούν τη δολιότητα και την πολιτική του αναισχυντία. Σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν θα τολμούσε σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό χωρίς ίχνος απόδειξης. Και χρειάζεται περίσσιο θράσος να γίνεται κήνσορας, όταν δύο υπουργοί του, ο κ. Παππάς και ο κ. Παπαγγελόπουλος δικάζονται για σοβαρά αδικήματα σε Ειδικό Δικαστήριο.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας και αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, εκφράζοντας την απορία του για τη στάση που τηρεί ο υπουργός μετά τα δημοσιεύματα ότι αποτελούσε στόχο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

«Είναι αναξιοπρεπές να βγαίνει κάθε μέρα με τον Μητσοτάκη», έκρινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο λογικό να φοβούνται οι εκατοντάδες που έπεσαν θύματα, «αφού το Ρredator τους κατέγραφε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο».

Τόλμησε μάλιστα και μία πρόβλεψη: ότι υπό το βάρος της υπόθεσης των υποκλοπών είναι πιθανό «να μην ανοίξει ο κ. Μητσοτάκης τη Βουλή μετά τις γιορτές και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Επιμένοντας δηλ. στο σενάριο-«ευσεβή πόθο» ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ πιο σύντομα από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Κατά τα άλλα σε ομιλία που απηύθυνε μετά τη βόλτα του στην κεντρική αγορά της Λαμίας υπό τις ιαχές χειροκροτητών του -ανάμεσά τους και ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που φώναζε  «νάτος – νάτος ο πρωθυπουργός» (βίντεο κάτω)- ο Αλέξης Τσίπρας είπε ειρωνικά  ότι η Ελλάδα εξάγει διαφθορά στην Ευρώπη, για να προβεί και πάλι με αφορμή την υπόθεση Καϊλή, στη σύγκριση ελληνικής και ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης.

«Στην Ευρώπη – είπε με παράπονο– υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν, υπάρχει δικαιοσύνη που συλλαμβάνει τους επίορκους, ενώ στην Ελλάδα απειλούνται με σύλληψη αυτοί που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και όχι αυτοί που διαπράττουν τα σκάνδαλα». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...