271
|

Alpha Bank: Επεσαν οι υπογραφές για το project Skyline αξίας €438 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 10:29

Alpha Bank: Επεσαν οι υπογραφές για το project Skyline αξίας €438 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 10:29

Η Alpha Services and Holdings Α.Ε. (“Alpha Holdings”), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υπογραφή από την Alpha Bank, μέσω της 100% θυγατρικής της Alpha Group Investments Limited, δεσμευτικής συμφωνίας με την κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand Α.Ε. και την Premia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π για τη δημιουργία μετοχικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων.

Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει ότι, μέσω διαδοχικών μεταβιβάσεων, η Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ (“Skyline”) θα αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 438 εκατ.ευρώ, ενώ η Eπενδύτρια Kοινοπραξία θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 65% στη νέα εταιρεία.

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 573 ακίνητα ποικίλων τύπων, μεταξύ των οποίων γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες και χώρους βιομηχανικών χρήσεων και logistics, συνολικής μικτής επιφάνειας περί τα 500.000 τ.μ. Ο Oμιλος Alpha Bank θα παραμείνει ως μισθωτής ορισμένων από τα ακίνητα, ενώ το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακίνητα που είτε θα ανακατασκευαστούν και θα επανατοποθετηθούν προς ενοικίαση στην αγορά, είτε θα πωληθούν.

Η Alpha Αστικά Ακίνητα (“AAA”), εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων του Ομίλου Alpha Bank, θα υπογράψει σύμβαση διαχείρισης ακινήτων, αρχικής διάρκειας 7 ετών, με την εταιρεία Skyline και θα ενεργεί ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης των ακινήτων του χαρτοφυλακίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αξιοποιώντας την πολυετή τεχνογνωσία της στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων, η ΑΑΑ θα παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εκμετάλλευσης, μεσιτείας καθώς και τεχνικής υποστήριξης.

Βάσει της συμφωνίας, η επιχειρηματική αξία της εταιρείας Skyline αποτιμάται σε 438 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank έχει συμφωνήσει με την Επενδύτρια Κοινοπραξία τους βασικούς όρους μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους έως 240 εκατ.ευρώ η οποία θα καλύψει μέρος του κόστους εξαγοράς και ανακατασκευών, στο πλαίσιο του έργου.

Στόχος είναι η Συναλλαγή να ολοκληρωθεί έως το τέλος του β’ τριμήνου 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...