212
|

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – τι θα ισχύει

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 12:45

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας – τι θα ισχύει

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2019, 12:45

Αλλαγές στο σύστημα τελών κυκλοφορίας, με στόχο την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός χαρακτήρισε απαραίτητες τις εν λόγω αλλαγές, τόσο για την προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων όσο και για να γίνει δικαιότερο το σύστημα και να ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων.

«Το σύστημα χρήζει βελτιώσεων», εξήγησε, «πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και πρέπει να γίνει και δικαιότερο το σύστημα για τους κατόχους αυτοκινήτων λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια».

Oι όποιες αλλαγές γίνουν, είναι προφανές ότι δεν αφορούν τα τέλη του 2020, για τα οποία τα σημειώματα θα αναρτηθούν έως τις 15 Νοεμβρίου στο Taxis

«Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων, αλλά και του στόχου για την ανανέωση του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Προς το παρόν, πάντως, τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 παραμένουν ως έχουν.

Για τα  παλαιότερα αυτοκίνητα, προ της 30/10/2010, υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και για τα νεότερα με βάση τις εκπομπές ρύπων. Η προθεσμία για την πληρωμή τους θα είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...