318
Ο Σωτήρης Τσιόδρας εισέρχεται στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας | Protagon

Ακόμη 71 κρούσματα κορονοϊού – Στα 695 το σύνολο στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 18:29
Ο Σωτήρης Τσιόδρας εισέρχεται στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας
|Protagon

Ακόμη 71 κρούσματα κορονοϊού – Στα 695 το σύνολο στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 18:29

Η μάχη της «καμπύλης», να μην υπάρξει απότομη άνοδος με κατακόρυφη αύξηση σοβαρών κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, συνεχίζεται. Τη Δευτέρα τα νέα από την καθιερωμένη απογευματική ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ήταν σχετικά καλά: τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 71 και το σύνολο σε 695 (με βάση τα μαθηματικά μοντέλα υπολογίζεται πώς 8.000 με 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στη χώρα).

«Η καμπύλη της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή τη δραματική αύξηση, αγοράσαμε χρόνο, μακάρι να αγοράσουμε κι άλλο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί, αλλά ούτε και ότι έχει αυξηθεί δραματικά», είπε μετά την ενημέρωση των ΜΜΕ, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιόδρας.

Βάση των ίδιων στοιχείων, οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, ενώ τα περισσότερα περιστατικά εντοπίζονται στην Αττική.

Το 56% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες, 114 ασθενείς νοσηλεύονται και 35 είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 χρόνια.

Ολοι οι διασωληνωμένοι είναι άνδρες εκτός από μια γυναίκα. Την Κυριακή, οι διασωληνωμένοι είχαν διπλασιαστεί, κάτι που είχε προκαλέσει ιδιαίτερο φόβο στους ειδικούς. Είχαν φτάσει σε 34, τώρα είναι 35 αν και στο μεταξύ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία του Covid-19 σε 17.

Στην Ελλάδα 17 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό με μέση ηλικία τα 76 έτη, 14 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ 29 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Νωρίτερα, τον λόγο πήρε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως οι κλίνες ΜΕΘ για τον ιό είναι συνολικά 2.058, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...