465
Μία από τις φωτογραφίες του 29χρονου που ελήφθησαν αμέσως μετά τη σύλληψή του | Ελληνική Αστυνομία

Αυτός είναι ο 29χρονος κατασκευαστής των τρομοδεμάτων [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 15:56
Μία από τις φωτογραφίες του 29χρονου που ελήφθησαν αμέσως μετά τη σύλληψή του
|Ελληνική Αστυνομία

Αυτός είναι ο 29χρονος κατασκευαστής των τρομοδεμάτων [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 15:56

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι φωτογραφίες του 29χρονου που κατηγορείται  για την επίθεση με παγιδευμένο φάκελο σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στις 25 Μαϊου 2017, αλλά και για την αποστολή οκτώ τρομοδεμάτων που εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου την άνοιξη του 2017.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

30102017dee00130102017dee00230102017dee003

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση – ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση,  προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου, για παράνομη κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων κ.α.

Εκτός από φωτογραφίες που ελήφθησαν αμέσως μετά τη σύλληψή του, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και μία σειρά από πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος, καθώς και τη γνήσια ταυτότητά του με αριθμό ΑΙ-522726, που εκδόθηκε με τα πραγματικά του στοιχεία στις 19-01-2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού (δείτε όλα τα στοιχεία εδώ).

Όπως διαπιστώθηκε, στοιχεία πλαστής ταυτότητας, με την οποία είχε νοικιάσει ο 29χρονος το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους (όπου και συνελήφθη) είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Ο 29χρονος διώκεται επίσης για πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και διακίνηση ναρκωτικών. Εχει λάβει προθεσμία για την Τετάρτη προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Οι έρευνες των αρχών στρέφονται πλέον στις επικοινωνίες που είχε ο συλληφθείς με άλλα πρόσωπα και συγκεκριμένα μέλη ενόπλων ομάδων που βρίσκονται ήδη στη φυλακή αλλά και άτομα που δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές, τους «καθαρούς» δηλ. συντρόφους του με τους οποίους φέρεται να ετοίμαζε τα επόμενα χτυπήματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Πλατείας Αττικής, υπάρχουν στοιχεία για στόχους και πιθανούς παραλήπτες τρομοδεμάτων. Ελέγχονται επίσης οι σχέσεις του 29χρονου με οργανώσεις όπως των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Εκτίμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ο 29χρονος είχε αναλάβει πιθανότατα  ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων, με στρατολόγηση νέων μελών και προετοιμασία νέων εντυπωσιακών χτυπημάτων. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον Λουκά Παπαδήμο, θεωρείται βέβαιο ότι είχε ενεργό ρόλο στην τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, ενώ εξετάζεται αν συμμετείχε σε άλλες επιθέσεις. «Πρόκειται για άτομο που τον τελευταίο χρόνο είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανασύσταση των Πυρήνων και στην στρατολόγηση νεαρών ατόμων από τη δεξαμενή των Εξαρχείων με σκοπό να φτιάξει μια επιχειρησιακή ομάδα. Εκτιμάται ότι είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων και ο άνθρωπος που προχώρησε στην κατασκευή της νέας γενιάς φακέλων – βόμβων» ανέφερε ενδεικτικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...