402
«Να λείπουν οι υπερβολές», το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού στους επικριτές του | ΙΝΤΙΜΕnews

Κι όμως ο Τόσκας διαβεβαιώνει: «Μπορείτε να κυκλοφορείτε και να κοιμάστε ήσυχοι»!

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 11:44
«Να λείπουν οι υπερβολές», το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού στους επικριτές του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κι όμως ο Τόσκας διαβεβαιώνει: «Μπορείτε να κυκλοφορείτε και να κοιμάστε ήσυχοι»!

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 11:44

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας (sic) του Πολίτη καθησυχάζει τους πολίτες για την ασφάλειά τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σήμερα ζουν στο «πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ». Όσο για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου για τα διογκούμενα φαινόμενα ανομίας (βλ. Ρουβίκωνας, Εξάρχεια, επεισόδια στα Πανεπιστήμια κ.α.), ο Νίκος Τόσκας την αποδίδει σε «φθηνά κολπάκια συνδικαλιστών» και την «προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδικά για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων, με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά διμοιριών των ΜΑΤ, μιλώντας στον ΑΝΤΙ ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «διαχρονικό πρόβλημα», το οποίο δεν έχει καταφέρει να λύσει καμία κυβέρνηση. Δεν το έλυσε ούτε η προηγούμενη, σημείωσε χαρακτηριστικά για να δικαιολογήσει την ανικανότητα -ή την απροθυμία- της σημερινής κυβέρνησης να παρέμβει στο «άβατο των Εξαρχείων».

«Γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανομίας σε περιοχές που δεν θα τολμούσε κανείς, τα άλλα έχουν να κάνουν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επέμεινε: «Δεν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας, υπάρχουν προβλήματα».

«Το να δημιουργούμε κλίμα ανασφάλειας πέρα από τις πραγματικές του διαστάσεις δεν είναι σωστό», εκτίμησε και έβαλε στο στόχαστρό του -τον προσφιλή στόχο της κυβέρνησης Τσίπρα τον τελευταίο καιρό- τα κανάλια, διανθίζοντας την επιχειρηματολογία του και με ολίγον Μακρόν: «Το κλίμα της ανησυχίας το βλέπουν μερικά κανάλια, αλλά δεν το βλέπει ο πρόεδρος της Γαλλίας που έκανε βόλτα στην Ερμού. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το κάνει αλλού»…

«Δεν μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλες επιτυχίες και ταυτόχρονα να δείχνουμε ανοχή… Ανοχή είναι η επιτυχία του Σαββάτου (σύλληψη 29χρονου) η σύλληψη Ρούπα;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας βγάζοντας μπροστά τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας για να καλύψει τις αναιμικές επιδόσεις της ηγεσίας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν ανήκουμε στις χώρες που κόβουν χέρια και πόδια σε κάποιους που κάνουν κάποιο έγκλημα», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική επισήμανσή του κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΑΝΤ1.

ΝΔ: «Μήπως ζει σε άλλη χώρα;»

Τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξή του, δεν έμειναν ασχολίαστα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«O κ. Τόσκας ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι Έλληνες πολίτες ζουν στο πιο ήσυχο περιβάλλον που είχε ποτέ η χώρα. Προφανώς, δεν πέρασε σήμερα από το Σύνταγμα, δεν ξέρει τι έγινε χθες και κάθε βράδυ στα Εξάρχεια, δεν βλέπει το αστυνομικό δελτίο και γενικώς φαίνεται να προτιμά την θαλπωρή του γραφείου του. Μήπως τελικά, ο κ. Τόσκας ζει σε άλλη χώρα;» διερωτήθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...