260
«Ημουν σε άμυνα», ισχυρίστηκε και πάλι απολογούμενος στους αστυνομικούς ο καταστηματάρχης που σκότωσε με την καραμπίνα του άλλον έναν επίδοξο διαρρήκτη | Twitter

Δράμα: Διχάζει ο 79χρονος «τιμωρός» των διαρρηκτών

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 13:18
«Ημουν σε άμυνα», ισχυρίστηκε και πάλι απολογούμενος στους αστυνομικούς ο καταστηματάρχης που σκότωσε με την καραμπίνα του άλλον έναν επίδοξο διαρρήκτη
|Twitter

Δράμα: Διχάζει ο 79χρονος «τιμωρός» των διαρρηκτών

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2017, 13:18

Δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων σχηματίστηκε σε βάρος 79χρονου ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αγιο Αθανάσιο Δράμας, πυροβόλησε και σκότωσε 29χρονο Ρομά που είχε διαρρήξει το αργυροχρυσοχοείο του. Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ όπως έγινε γνωστό, το 1996 είχε σκοτώσει με καραμπίνα άλλον έναν επίδοξο διαρρήκτη, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει το κατάστημά του.

Η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη για το περιστατικό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η αυτοδικία είναι ο μόνος -αν και έσχατος- τρόπος για να προστατέψει κανείς την περιουσία του, καθώς η αστυνομία αδυνατεί να αντεπεξέλθει μπροστά στην «έκρηξη» της εγκληματικότητας, ενώ άλλοι επικρίνουν το προφίλ «τιμωρού» που αποκτά πλέον ο 79χρονος, δεδομένου ότι είναι δεύτερη φορά που «απονέμει» ο ίδιος δικαιοσύνη με το όπλο του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το θύμα μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημα στον Αγιο Αθανάσιο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που μένει ακριβώς από πάνω. Ο 79χρονος πήρε τότε την κυνηγετική καραμπίνα του και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν.

Οταν άκουσαν τους πυροβολισμούς, οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια και είδαν τον ηλικιωμένο να κρατά ακόμα στο χέρι του την καραμπίνα.

«Ήμουν σε άμυνα, οι διαρρήκτες είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο το οποίο το έστρεψαν εναντίον μου», ισχυρίστηκε ο ίδιος κατά την απολογία του στους αστυνομικούς.

Το ίδιο επιχείρημα είχε προβάλει και το 1996 όταν είχε σκοτώσει έναν ακόμα επίδοξο διαρρήκτη, επιχείρημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο αθωώνοντάς τον για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...