300
Αερόστατα όπως το εικονιζόμενο θα προσφέρουν σύνδεση με το Internet σε μη προνομιούχες περιοχές του πλανήτη |

Αυτόνομα αερόστατα θα βάλουν όλη την Αφρική στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 12:36
Αερόστατα όπως το εικονιζόμενο θα προσφέρουν σύνδεση με το Internet σε μη προνομιούχες περιοχές του πλανήτη
|

Αυτόνομα αερόστατα θα βάλουν όλη την Αφρική στο Διαδίκτυο

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 12:36

Το 2010 το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το γνωστό MIT, ίδρυσε την εταιρεία Altaeros με στόχο τη δημιουργία αυτόνομων αεροστάτων. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Venture Burn η εταιρεία θέλει τώρα να αξιοποιήσει την τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται η λειτουργία του κόσμου των κρυπτονομισμάτων για να δημιουργήσει σμήνη αυτόνομων αεροστάτων που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, κυρίως σύνδεση με το Διαδίκτυο, σε περιοχές που για διαφόρους λόγους (γεωγραφικούς ή οικονομικούς) δεν έχουν κατάλληλες υποδομές.

Για τον σκοπό αυτό η Altaeros θα συνεργαστεί με το World Mobile Group, έναν διεθνή οργανισμό που ασχολείται με την εγκατάσταση υποδομών που παρέχουν καλής ποιότητας και πολύ χαμηλού κόστους τηλεπικοινωνιακές υποδομές σε φτωχές κοινότητες του πλανήτη με επίκεντρο την Αφρική.

Η αρχή θα γίνει στη Ζανζιβάρη, το νησί της Τανζανίας που βρίσκεται σε ένα καθεστώς ημιαυτονομίας. Πολλά αερόστατα θα πετάξουν στον ουρανό του νησιού δημιουργώντας ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που θα καλύπτει σε ποσοστό 100% την έκταση του νησιού. Κάθε αερόστατο θα μπορεί να καλύψει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που θα γίνουν συνδρομητές σε αυτό.

Κάθε αερόστατο θα είναι δεμένο σε μια πλωτή ή επίγεια πλατφόρμα που θα λειτουργεί με ειδικό λογισμικό που θα ελέγχει συνεχώς την θέση του ανάλογα με τους ανέμους στην περιοχή. Επιπλέον, τα αερόστατα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο τέτοιο ώστε έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα για να μην «χάνεται» το σήμα του και οι συνδρομητές του να έχουν απρόσκοπτη σύνδεση με αυτό και τις υπηρεσίες που θα τους παρέχει.

Τα αερόστατα θα μπορούν να παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλων των ειδών τα δίκτυα 3G, 4G αλλά και στα τελευταία γενιάς δίκτυα 5G. Στόχος του προγράμματος είναι να γεμίσουν οι ουρανοί της αφρικανικής ηπείρου με τέτοια αερόστατα και να προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και σύνδεση με το Internet σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...