268
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε πρόσφατη κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο | U.S. House Judiciary Committee via REUTERS

Μετά τον Μπέζος και τον Γκέιτς, πάνω από $100 δισ. η περιουσία και του 36χρονου Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 12:57
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε πρόσφατη κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο
| U.S. House Judiciary Committee via REUTERS

Μετά τον Μπέζος και τον Γκέιτς, πάνω από $100 δισ. η περιουσία και του 36χρονου Ζάκερμπεργκ

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 12:57

Στο κλειστό κλαμπ των υπερπλούσιων με προσωπική περιουσία πάνω από 100 δισ. δολάρια μπήκε για πρώτη φορά και ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Μέλη της κλειστής ομάδας είναι ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Οι μετοχές του κοινωνικού δικτύου ενισχύθηκαν την Πέμπτη κατά 6% μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι θα αρχίσει η λειτουργία εφαρμογής παρόμοιας με το TikTok, μέσω του Instagram.

Παράλληλα, κλιμακωνόταν ο «πόλεμος» των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ κατά του κινεζικού TikTok, με την υπογραφή από τον πρόεδρο διατάγματος που απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες τις συναλλαγές με τις εταιρείες ByteDance (που κατέχει το TikTok) και Tencent (που κατέχει το WeChat).

Το 2020, παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο με την πανδημία, οι κολοσσοί της τεχνολογίας καταγράφουν σημαντική άνοδο. Αιτία ήταν και το lockdown που κράτησε στις κατοικίες τους εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να χρησιμοποιούν μανιωδώς τα προϊόντα των εταιρειών.

Η Amazon, η Apple, η μητρική εταιρεία της Google parent, το Facebook και η Microsoft έχουν συνολικά κεφαλαιοποίηση που φτάνει το 30% του αμερικανικού ΑΕΠ, ενώ η αξία του διπλασιάστηκε μέσα μόλις δύο χρόνια. Είναι αρκετά πιθανό ότι είτε την Παρασκευή είτε τις επόμενες ημέρες η Apple θα ξεπεράσει το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση, η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπερνά αυτό το όριο.

Από κοντά, μεγάλωσε και η περιουσία των ιδρυτών των εταιρειών. Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει ο Guardian, ότι η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά 75 δισ. δολάρια και του Ζάκερμπεργκ κατά 22 δισ.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέχει μόλις το 13% της εταιρείας, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...