160
Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής | INTIMEnews

Αμισθί σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο καθηγητής Κριμιζής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 11:47
Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής
|INTIMEnews

Αμισθί σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο καθηγητής Κριμιζής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 11:47

Kαθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στον νεοσύστατο και πολυδιαφημισμένο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, επί υπουργίας Νίκου Παππά. Δεν άντεξε όμως ούτε έναν μήνα και υπέβαλε την παραίτησή του, με αιχμές τόσο για τον τότε υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής όσο και τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα (περισσότερα εδώ και εδώ).

Σημαίνον στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ ο δρ Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και πολλά βραβεία.

Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από τη NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.