366
Από αριστερά προς τα δεξιά, Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του Singularity University στην Ελλάδα, Γιώργος Νούνεσης, πρόεδρος Δημόκριτου, Δημήτρης Κουτσόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Deloitte, Xάρης Μπουρμίδης, διευθύνων σύμβουλος Vodafone και Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Alpha Bank | .

Στην Ελλάδα το Singularity University

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 20:17
Από αριστερά προς τα δεξιά, Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του Singularity University στην Ελλάδα, Γιώργος Νούνεσης, πρόεδρος Δημόκριτου, Δημήτρης Κουτσόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Deloitte, Xάρης Μπουρμίδης, διευθύνων σύμβουλος Vodafone και Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Alpha Bank
|.

Στην Ελλάδα το Singularity University

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2018, 20:17

Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASA, γεννήθηκε ένα think tank που διεκδίκησε (και απέκτησε) το κύρος ενός Πανεπιστημίου. Το Singularity University ιδρύθηκε από έναν γνωστό Ελληνοαμερικανό, τον Πίτερ Διαμαντή, τον άνθρωπο που θέσπισε το X-prize για τα εμπορικά ταξίδια στο Διάστημα, και τον συγγραφέα και διανοητή Ρέι Κουρζβάιλ.

Σταδιακά το Singularity University εξελίχθηκε, στις ΗΠΑ, σε έναν κόμβο ανταλλαγής πληροφοριών και δικτύωσης, ανάμεσα σε κορυφαίες επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και επιστήμονες που εργάζονται πάνω στο μέλλον ή, καλύτερα, το διαμορφώνουν. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει συγκεντρώνονται μερικές από τις κορυφαίες επιστημονικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες των ΗΠΑ. Ανταλλάσσουν πληροφορίες, ενημερώνουν για τις σύγχρονες εξελίξεις ένα επιλεγμένο ακροατήριο και προάγουν τη δικτύωση ανάμεσα σε ανθρώπους που επενδύουν στην καινοτομία.

Τεχνητή νοημοσύνη, ενέργεια, τεχνολογία, ρομποτική και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο SingularityGreeceSummitπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, στις 19 και 20 Νοεμβρίου. Για δύο μέρες, στο Μέγαρο Μουσικής θα βρίσκονται κορυφαίοι εκπρόσωποι της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων για να παρουσιάσουν τις εξελίξεις στον κλάδο τους, να εστιάσουν σε αυτό που έρχεται και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, σε εξειδικευμένα workshop με τη συμμετοχή στελεχών από ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά σε επιλεγμένα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα σε όλη τη χώρα.

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, η Νίκη Συροπούλου, επικεφαλής του ελληνικού Summit, είπε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που επιδιώκει να διασυνδέσει άμεσα την Ελλάδα με ένα σημαντικό πομπό γέννησης ιδεών και ανάπτυξης καινοτομίας. «Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πρώτοι σε επαφή με ιδέες και οι προτάσεις που θα γίνουν κοινό κτήμα πολύ αργότερα» σημείωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπουρμίδης, περιέγραψε ως συναρπαστική την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο Singularity University, ενώ αντίστοιχες επισημάνσεις έκανε και ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσόπουλος. Και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν και στηρίζουν τη διοργάνωση, όπως και η Alpha Bank. Ο εντεταλμένος Γενικός Διεθυντής της Τράπεζας Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου σημείωσε ότι η Alpha Bank στηρίζει την πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι εισάγει στην Ελλάδα ιδέες και ευκαιρίες στο χώρο της καινοτομίας. Αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Δημόκριτου Γιώργος Νούνεσης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με το Singularity University σε τομείς που άπτονται των ερευνητικών ενδιαφερόντων του οργανισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...