392
Ο Μορισέι θα έρθει αντιμέτωπος με τους πρώην φαν του εξαιτίας των ρατσιστικών του δηλώσεων | EPA/SEBASTIAN SILVA

Αντιρατσιστική συγκέντρωση κατά του Μόρισεϊ στο Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 11:36
Ο Μορισέι θα έρθει αντιμέτωπος με τους πρώην φαν του εξαιτίας των ρατσιστικών του δηλώσεων
|EPA/SEBASTIAN SILVA

Αντιρατσιστική συγκέντρωση κατά του Μόρισεϊ στο Μάντσεστερ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 11:36

Οι πρώην φαν του Μόρισεϊ πρόκειται να διοργανώσουν ένα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα συμπέσει με την επερχόμενη συναυλία του τραγουδιστή στο Μάντσεστερ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξή του στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μόρισεϊ επέκρινε την αντιμετώπιση του αρχηγού του ακροδεξιού κινήματος English Defence League, ο οποίος φυλακίστηκε για 13 μήνες. Ο Μόρισεϊ επανέλαβε επίσης την υποστήριξή του προς τους ακροδεξιούς του κόμματος «Για τη Βρετανία», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. 

Ο μουσικός πρόκειται να εμφανιστεί στο Castlefield Bowl της γενέτειράς του, Μάντσεστερ, στις 7 και 8 Ιουλίου. Η αντιρατσιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας «One Nation Under A Groove» θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μπαρ «Revolution» (Επανάσταση, καθόλου τυχαία η σημειολογική αναφορά). Η είσοδος στη συγκέντρωση αυτή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι οι εναπομείναντες φαν του Μόρισεϊ ήταν ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν εκεί πριν ή μετά τη συναυλία του τραγουδιστή.

Ο Ντέιβ Χάσλαμ δήλωσε ότι οργάνωσε την εκδήλωση «σε απάντηση στις διχαστικές απόψεις του Μόρισεϊ και στην υποστήριξή του στην ακροδεξιά». Και συνεχίζοντας: «το Μάντσεστερ είναι το σπίτι μας. Είναι μια πόλη που χτίστηκε από τη μετανάστευση, μια πόλη με εκπληκτική κληρονομιά μεγάλων συγκροτημάτων και υπέροχων κλαμπ. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Οι ξένοι γίνονται αδέλφια μας. Αυτή η θετική ενέργεια εξαπλώνεται στην πόλη και πέρα από αυτήν».

Ο διάσημος και δημοφιλέστατος και στην Ελλάδα τραγουδιστής, ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε τους Κινέζους ως «υπο-είδος» και δήλωσε ότι η βρετανική ταυτότητα απειλείται από τη μετανάστευση, αρνήθηκε τις κατηγορίες για ρατσισμό.

«Σχετικά με τον ρατσισμό, η σύγχρονη Αριστερά φαίνεται να ξεχνά ότι ο Χίτλερ ήταν αριστερός», είναι η σοκαριστική απάντηση του Μόρισεϊ σε όσους έχουν ξεσπάσει εναντίον του.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, ο Τζόνι Μαρ, πρώην κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Smiths, μέσα από το οποίο αναδείχτηκε ο Μόρισεϊ, δήλωσε στο Channel 4 News ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του πρώην συνεργάτη του: «Φυσικά διαφωνώ με αυτά που λέει. Δεν νομίζω ότι αποτελεί έκπληξη πως θα διαφωνούσα με όσα λέει. Το λογικό είναι ότι θα διαφωνήσω».

Ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας δηλώνει πως «ο Μόρισεϊ δεν ζει στο Μάντσεστερ εδώ και 30 χρόνια – ζει στο εξωτερικό σε φορολογική εξορία – και τώρα εντάσσεται στις τάξεις διαφόρων ακροδεξιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης που θέλουν να χωρίσουν στα δύο την κοινωνία μας». Ενώ η είσοδος στην εκδήλωση κατά των ρατσιστικών απόψεων του καλλιτέχνη είναι ελεύθερη, ωστόσο θα συγκεντρωθούν δωρεές για τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Love Music Hate Racism».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...