319
Ο 64χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας οδηγείται στον εισαγγελέα, υπό το βλέμμα του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Είχε πιει αλλά δεν ήταν μεθυσμένος» – τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 09:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/05/2018, 11:10
Ο 64χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας οδηγείται στον εισαγγελέα, υπό το βλέμμα του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου
|INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Είχε πιει αλλά δεν ήταν μεθυσμένος» – τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 09:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/05/2018, 11:10

Τον ισχυρισμό ότι ο οδηγός του μοιραίου φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Κηφισό, δεν ήταν μεθυσμένος και ότι η νταλίκα κάποια στιγμή δεν υπάκουε στο τιμόνι, διατύπωσε ο δικηγόρος του, γνωστός ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος.

Στο δυστύχημα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 64χρονος οδηγός οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Νωρίτερα ο κ. Μαντούβαλος βγήκε στα κανάλια για να περιγράψει την υπερασπιστική γραμμή του οδηγού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ποινικολόγος υποστήριξε πως ναι μεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του, αλλά δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό που θεωρείται ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

«Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί», σημείωσε.

Σε άλλη του τηλεοπτική εμφάνιση, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μαντούβαλος είπε ότι ο εντολέας του είχε μεν καταναλώσει αλκοόλ, ωστόσο «δεν υπάρχει τόση μεγάλη υπέρβαση». Τόνισε παρά ταύτα ότι, «θα έπρεπε να είναι μηδέν».

Ερωτηθείς για το σενάριο που θέλει την νταλίκα να είχε άλλες από τις δικές της πινακίδες, είπε πως δεν το γνωρίζει και ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που ερευνά η Τροχαία.

Ο δικηγόρος παρουσίασε τη βασική υπερασπιστική γραμμή του 64χρονου οδηγού, ότι το φορτηγό δεν υπάκουε στις εντολές του και γι’ αυτό ξέφυγε από την πορεία του.

290037290031

Ο κ. Μαντούβαλος είπε ότι στη διαδικασία της φορτώσεως με αναψυκτικά το όχημα παρουσίασε μηχανολογική βλάβη.

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Αν υπήρχαν μπάρες και όχι μεταλλικό πλέγμα δεν θα είχε γίνει τίποτα».

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 64χρονος είπε ότι «είναι συντετριμμένος γι’αυτό που συνέβη είναι πρόσφατο αυτό που συνέβη με το γιο και τον αδελφό του, που επίσης είχαν χαθεί σε τροχαία. Είναι σοκαρισμένος», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...