249
Διαμαρτυρία κατά των χιλιάδων βιασμών στην Ινδία | REUTERS/Amit Dave/File Photo

Φρίκη στην Ινδία: Πυρπόλησαν έφηβη αφού τη βίασαν!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 11:05
Διαμαρτυρία κατά των χιλιάδων βιασμών στην Ινδία
|REUTERS/Amit Dave/File Photo

Φρίκη στην Ινδία: Πυρπόλησαν έφηβη αφού τη βίασαν!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2018, 11:05

Μια έφηβη στην Ινδία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς, αφού έπεσε θύμα βιασμού, της έριξαν βενζίνη και αποπειράθηκαν να την πυρπολήσουν.

Είναι η δεύτερη παρόμοια περίπτωση που σημειώνεται στην Ινδία μέσα σε λίγες ημέρες και μάλιστα στο ίδιο κρατίδιο.

Η κοπέλα, σε αυτό το δεύτερο περιστατικό, «έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 70% του σώματός της», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής Πακούρ στο κρατίδιο Τζαρχάντ στην ανατολική Ινδία.

Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία υπήρξε ανάλογη επίθεση σε άλλη περιοχή, η οποία προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Στην περιοχή Τσάτρα του κρατιδίου Τζαρχάντ μια 17χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ο δράστης που της επιτέθηκε αφού τη βίασε, της έβαλε φωτιά για να την κάψει ζωντανή.

Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης ενώ ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Το θύμα και ο συλληφθείς φαίνεται ότι γνωρίζονταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έκαψαν ζωντανή την έφηβη όταν οι γονείς της προσέφυγαν στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό της.

Οι δημογέροντες καταδίκασαν τους δράστες να κάνουν 100 κοιλιακούς (!) και να πληρώσουν ως πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ). Οι δράστες εξοργίστηκαν από την ούτως ή άλλως αστεία ποινή και ξυλοκόπησαν τους γονείς της, ενώ στη συνέχεια την έκαψαν.

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, γιατί πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα θύματα είναι έφηβες, ακόμη και παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...