406
|

Ο Τσίπρας υπόσχεται μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο όταν το… επιτρέψουν οι συνθήκες

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 15:27

Ο Τσίπρας υπόσχεται μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο όταν το… επιτρέψουν οι συνθήκες

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 15:27

Ενα ακόμη επεισόδιο στο επικοινωνιακό σίριαλ «Ηταν δίκαιο, έγινε πράξη» άρχισε να προβάλλεται από την Παρασκευή.

Η αρχή, όπως ίσως θα θυμούνται κάποιοι, είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο με εκείνο το πολυσυζητημένο σποτ με τον Αλέξη Τσίπρα, την πένα, τον συντηρητή πούρων και το κοινωνικό μέρισμα.

Αλλά ο μηχανισμός του Μαξίμου έχει πολλά να επιδείξει και χρόνο και χρήμα για να παράγει διαφημιστικά του κυβερνητικού έργου. Ακολούθησε το σποτ για τα γενέθλια του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, μετά άλλο ένα για τα σχολικά γεύματα, έπειτα ένα τέταρτο για τα ολοήμερα σχολεία, μετά ένα ακόμη για τα γυρίσματα του θρίλερ του Τζον Λε Καρέ στο Σούνιο. Και τώρα;

Τώρα, πλησιάζουμε στις εκλογές. Και το πρωθυπουργικό γραφείο πρέπει να διαφημίσει προσλήψεις και νομιμοποιήσεις στο Δημόσιο. Ετσι καταπιάνεται με το σκληρό θέμα της ζούγκλας των εργασιακών σχέσεων με φόντο τα δεινά των καθαριστριών από τους εργολάβους – κυρίαρχη σε αυτό το σποτ η παρουσία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα η οποία είχε πέσει θύμα της ασυδοσίας των αφεντικών.

Οπως τονίζεται, «με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα, «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

» Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα» αναφέρεται στο σποτ που έγινε για τις συμβάσεις εργαζομένων στις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο Δημόσιο.

Για να ακολουθήσει έπειτα η υπόσχεση για μονιμοποίηση:

«Ολοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Υπάρχει βέβαια ο αστερίσκος: «Οταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». Αλλά η, προεκλογικού ύφους, υπόσχεση παραμένει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...