215
Οποιος θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά εισάγει ένα αυταρχικό μέτρο στη Δημοκρατία, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ / ΑΠΕ -ΜΠΕ

Καμίνης: «Σε ακυβερνησία καταδικάζει τους δήμους η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 20:56
Οποιος θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά εισάγει ένα αυταρχικό μέτρο στη Δημοκρατία, λέει ο δήμαρχος Αθηναίων
|ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ / ΑΠΕ -ΜΠΕ

Καμίνης: «Σε ακυβερνησία καταδικάζει τους δήμους η κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 20:56

Η λειτουργία των δήμων γίνεται προβληματική από το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, που έχει φέρει προς διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θα υπάρξει ζήτημα στη λειτουργία των δήμων, τόνισε ο κ. Καμίνης, αφού θα χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα σημαντικά θέματα της πόλης, «κάτι που δεν θα είναι εφικτό».

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα καταδικάσει σε ακυβερνησία και παράλυση τους δήμους» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, εκτιμώντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν το αποσύρει, θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για τους ΟΤΑ.

Κατακερματισμός

«Κατακερματίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν σε ένα κατακερματισμένο Κοινοβούλιο αν μία κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει την πλειοψηφία, υπάρχει η διέξοδος της διάλυσης της Βουλής. Στους δήμους ούτε αυτό υπάρχει. Ούτε τον δήμαρχο θα μπορεί να ανατρέψει η πλειοψηφία ούτε ο δήμαρχος θα μπορεί να διαλύσει το δημοτικό συμβούλιο και να δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία» σημείωσε, και αναρωτήθηκε «δεν ξέρω τι νόημα έχει η διαβούλευση επί ενός τέτοιου νομοσχεδίου».

Και κατέληξε λέγοντας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάντα παράγοντας αντίστασης σε οποιαδήποτε κεντρική εξουσία. Είναι παράγοντας δημοκρατίας από μόνος του. Οποιος θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά εισάγει ένα αυταρχικό μέτρο στη Δημοκρατία. Εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ, το καταγγέλλω και, αν δεν αλλάξει, φοβάμαι ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...