431
Καλή δύναμη, Ρενέ! | IntimeNews

Ο σκληρότερος αντίπαλος του Ρενέ Χένρικσεν: καρκίνος του μυελού των οστών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 13:27
Καλή δύναμη, Ρενέ!
|IntimeNews

Ο σκληρότερος αντίπαλος του Ρενέ Χένρικσεν: καρκίνος του μυελού των οστών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 13:27

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν από τους καλύτερους ξένους αμυντικούς που έχουν αγωνιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στον Παναθηναϊκό αλλά και γενικότερα στη χώρα μας. Ο Ρενέ Χένρικσεν υπήρξε επίσης σύμβολο αγωνιστικού ήθους, που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του 2000.

Ετσι η είδηση για την υγεία του πρώην ποδοσφαιριστή προκαλεί σοκ στη Δανία αλλά και στην Ελλάδα: δυστυχώς, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού διεγνώσθη με καρκίνο, σε ηλικία 48 ετών.

Μάλιστα η μορφή καρκίνου που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό του είναι ανίατης μορφής και ονομάζεται μυελωμάτωση. «Χτυπάει» τον μυελό των οστών, με τον Δανό να βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αντιμετώπισης της ασθένειας, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του. Πρόκειται για σπάνιας μορφής καρκίνο, που τις περισσότερες φορές εντοπίζεται σε άτομα άνω των 50 ετών, ενώ στη Δανία υπολογίζεται πως πάνω από 200 άνδρες ετησίως νοσούν από τη συγκεκριμένη πάθηση.

O Χένρικσεν δίπλα στον Τάκη Φύσσα

Η δήλωση του δανού πρώην ποδοσφαιριστή είναι ενδεικτική της προσωπικότητας τους. Μιλώντας σε ιστοσελίδα της χώρας του, δήλωσε: «Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να θεραπευθεί, αλλά μπορεί να κρατηθεί ήρεμη. Είναι ασθένεια με την οποία μπορείς εύκολα να ζήσεις πολλά χρόνια. Ωστόσο, ως άνθρωπος του αθλητισμού, ενοχλούμαι που δεν μπορώ να νικήσω, αποβάλλοντας ολοκληρωτικά την ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, μπορώ να τη διατηρήσω στο χαμηλότερο δυνατό στάδιο, έτσι μπορώ τουλάχιστον να παίξω για ισοπαλία».

O Χένρισκεν συνέχισε λέγοντας: «Θεωρούσα ότι έχω ξεπεράσει τους αγώνες της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα έχω να παλέψω για τη ζωή μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη και να τα καταφέρω. Πριν από 1,5 μήνα, έκανα την πρώτη μου χημειοθεραπεία και θα κάνω περισσότερες στο μέλλον. Μέχρι τον Αύγουστο θα έχω ολοκληρώσει μέσω μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων και έπειτα από αυτό ελπίζω η ασθένεια να έχει… ηρεμήσει.  Υπάρχουν ημέρες που δεν έχω τον έλεγχο για το πώς αντιδρά το σώμα μου στη χημειοθεραπεία. Μετά την πρώτη φορά είχα πρόβλημα με κόπωση και ναυτίες» είπε ο παλαίμαχος άσος.

184614
Ενας Δανός «γνωρίζει» τη χώρα μας: μπαίνοντας να παίξει (;) στη Ριζούπολη

Να θυμίσουμε ότι ο Ρενέ Χένρικσεν ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας του Παναθηναϊκού τη χρονιά 2003-2004, όταν οι Πράσινοι είχαν κατακτήσει το νταμπλ. Επίσης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που βίωσαν ίσως τη χειρότερη πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου στη «ζούγκλα» της Ριζούπολης.

Η ποδοσφαιρική του κομψότητα και το στυλ του έχουν μείνει αξέχαστα τόσο στην πατρίδα του όσο και στην Ελλάδα. Πλέον, ο Χένρικσεν είναι μπροστά στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Και δείχνει έτοιμος να την αντιμετωπίσει με την αξέχαστη ψυχραιμία και τα απαράμιλλο σθένος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...