417
Η Κριστίνα Θιφουέντες, αποχωρεί από τα καθήκοντά της, εξαιτίας ενός μεταπτυχιακού-μαϊμού και δύο κλεμμένων συσκευασιών κρέμας αντιγήρανσης | REUTERS/Susana Vera

Οταν κλέβεις αντιγηραντικές κρέμες, παραιτείσαι από περιφερειάρχης της Μαδρίτης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 10:51
Η Κριστίνα Θιφουέντες, αποχωρεί από τα καθήκοντά της, εξαιτίας ενός μεταπτυχιακού-μαϊμού και δύο κλεμμένων συσκευασιών κρέμας αντιγήρανσης
|REUTERS/Susana Vera

Οταν κλέβεις αντιγηραντικές κρέμες, παραιτείσαι από περιφερειάρχης της Μαδρίτης

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 10:51

Για ένα μεταπτυχιακό αδειανό και για δύο κρέμες (αντιγήρανσης). Ολοι λίγο πολύ έχουμε βιώσει τη ντροπιαστική στιγμή να φεύγουμε από ένα πολυκατάστημα και ξαφνικά κάτι να βουίζει από το μηχάνημα ελέγχου που είναι τοποθετημένο στις πόρτες, στη συνέχεια να μας πλησιάζει κάποιος σεκιουριτάς, να μας ζητά να ανοίξουμε την τσάντα μας με την υπόνοια ότι κάτι έχουμε σουφρώσει από το μαγαζί και λίγο αργότερα να μας ζητά συγγνώμη καθώς «έγινε κάποιο λάθος».

Στην περίπτωση της Κριστίνα Θιφουέντες όμως, προέδρου της Περιφέρειας της Μαδρίτης, κανένα λάθος δεν είχε γίνει. Οπως μαρτυρά ένα βίντεο της ντροπής του 2011, η πολιτικός για κάποιον λόγο είχε νιώσει την ανάγκη να βάλει στην τσάντα της και όχι στο καλάθι της και να πληρώσει κανονικά στο ταμείο, δύο αντιγηραντικές κρέμες αξίας 40 ευρώ εκάστη.

Το βίντεο που έγινε viral όπως ήταν αναμενόμενο στην εποχή της απόλυτης αποκαθήλωσης, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την καριέρα της Θιφουέντες. Η ίδια η τούρτα, είναι το πλέον αμφισβητούμενο μεταπτυχιακό της: σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Eldiario, η Θιφουέντες πήρε μεταπτυχιακό στο Δίκαιο χωρίς να έχει παρακολουθήσει μαθήματα ή να έχει δώσει εξετάσεις. Η Θιφουέντες απάντησε δίνοντας στη δημοσιότητα αντίγραφο του τίτλου σπουδών και απειλώντας να μηνύσει την ιστοσελίδα.

Οπως εξηγεί και δημοσίευμα του BBC, η εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, Κριστίνα Θιφουέντες, παραιτήθηκε από την προεδρία της περιφέρειας της Μαδρίτης, μετά τα σκάνδαλα γύρω από το αμφισβητούμενης γνησιότητας μεταπτυχιακό της και τη δημοσίευση βίντεο στο οποίο συνελήφθη να κλέβει την περίφημη κρέμα από σούπερ μάρκετ.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε υπό την πίεση του κόμματος Θιουδαδάνος, που απείλησε να σταματήσει να στηρίζει το Λαϊκό Κόμμα στην περιφέρεια της Μαδρίτης, προς όφελος του αριστερού συνασπισμού που ήδη κυβερνά τον δήμο της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Εχω διαπράξει πολλά σφάλματα και θα συνεχίσω να διαπράττω, αλλά ολόκληρη η ζωή μου αμφισβητείται με μία συγκεκριμένη πρόθεση», είπε η Θιφουέντες πριν από την παραίτησή της. Η 53χρονη πολιτικός χαρακτήρισε «ακούσιο σφάλμα» την τοποθέτηση της κρέμας στην τσάντα της το 2011, περίοδο κατά την οποία ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής της Μαδρίτης.

«Η Κριστίνα Θιφουέντες έκανε αυτό που έπρεπε. Η παραίτησή της ήταν υποχρεωτική σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Το Λαϊκό Κόμμα περνά σε νέα φάση στην περιοχή της Μαδρίτης και ελπίζω ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξανασυμβούν».

Η υπόθεση αποτελεί νίκη για το Θιουδαδάνος, καθώς το κόμμα που αμφισβητεί ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Λαϊκού Κόμματος μπορεί να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της πολιτικής ηθικής. Εστω και αν, η ανηθικότητα συμβολίζεται πλέον στην Ισπανία με μία κρέμα κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...