239
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, φαίνεται να λέει ο Πρωθυπουργός (και) για το θέμα των γαλλικών φρεγατών | ΙΝΤΙΜΕnews

Πώς έγινε ξαφνικά αναγκαία η ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών…

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 15:57
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, φαίνεται να λέει ο Πρωθυπουργός (και) για το θέμα των γαλλικών φρεγατών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πώς έγινε ξαφνικά αναγκαία η ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών…

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 15:57

O Φώτης Κουβέλης το ανακοίνωσε μεγαλοφώνως: Η Ελλάδα θα πάρει το καλοκαίρι δύο υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες γαλλικές φρεγάτες με… leasing, ως έμπρακτη συμβολή του φιλέλληνα προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, μπροστά στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο!

Κάποιος όμως διαφωνούσε εντόνως με τη συγκεκριμένη επιλογή ενίσχυσης του Στόλου. Και δεν είναι άλλος από τον πολιτικό προϊστάμενο του κ. Κουβέλη, τον ίδιο δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2013, εξαπέλυε κεραυνούς από το βήμα της ΔΕΘ για τις γαλλικές φρεγάτες και το ενοίκιό τους.

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους, αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 τον χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δισ. στην 5ετία. Με δυο λόγια, από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει» έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας από τη θέση του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά των δανειστών για τα εξοπλιστικά.

H νέα πολιτική κυβίστηση (λαϊκά: κωλοτούμπα) του Πρωθυπουργού δεν έμεινε ασχολίαστη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, που έγραψε στο Twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...