240
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καμίνης: «Χρειάζεται η Αστυνομία στους δρόμους της Αθήνας, είναι σε απόγνωση οι κάτοικοι»

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 14:28
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καμίνης: «Χρειάζεται η Αστυνομία στους δρόμους της Αθήνας, είναι σε απόγνωση οι κάτοικοι»

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 14:28

Για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας και για την αποδυνάμωση των αστυνομικών ομάδων ΔΙΑΣ έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς καλούν την αστυνομία και αυτή δεν έρχεται.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «χρειάζεται η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους της Αθήνας».

Πρόσθεσε ότι «αυτοί που από ιδεοληψία αποδυνάμωσαν την ομάδα ΔΙΑΣ, αργά κατάλαβαν το λάθος τους. Το αίτημα είναι να έχουμε καλύτερη αστυνόμευση».

Τόνισε μάλιστα ότι οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, καθώς καλούν την Αστυνομία και αυτή δεν έρχεται.

Σχετικά με τις εξαγγελίες για τη διάθεση από την ΕΛ.ΑΣ. επιπλέον 800 αστυνομικών για την Αττική, ο κ. Καμίνης διερωτήθηκε αν οι αστυνομικοί αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής ή το κέντρο της Αθήνας και της γειτονιές που υποφέρουν από την εγκληματικότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε ειδική αναφορά στο Πεδίον του Αρεως, λέγοντας ότι έχει τεράστιο πρόβλημα εγκληματικότητας και διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Είπε ότι από το 2004 οι Αρχές και οι κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί το πρόβλημα των ναρκωτικών και προσέθεσε ότι, προκειμένου να παρουσιαστεί μια καλύτερη εικόνα της Αθήνας, οι τοξικοεξαρτημένοι είχαν μεταφερθεί στον Ασπρόπυργο.

Ο κ. Καμίνης έκανε γνωστό ότι πρότεινε και με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό να δημιουργηθούν χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης ουσιών, για το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στο πεζοδρόμιο, όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες. Οι χώροι αυτοί πρέπει να βρίσκονται μέσα σε νοσοκομεία, όπως είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...