208
Νίκος Κοτζιάς και Ιβιτσα Ντάσιτς σε παλαιότερη συνάντησή τους | Tanjug

Ντάσιτς: Λάθος μας η αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» – Κοτζιάς: Ζητείται ρεαλισμός

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:32
Νίκος Κοτζιάς και Ιβιτσα Ντάσιτς σε παλαιότερη συνάντησή τους
|Tanjug

Ντάσιτς: Λάθος μας η αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» – Κοτζιάς: Ζητείται ρεαλισμός

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:32

«Συγγνώμη, λάθος» είπε ακόμη μία φορά ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Ιβιτσα Ντάσιτς, για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία από τη χώρα του.

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Ντάσιτς υποστήριξε ότι το Βελιγράφι έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση αναγνώρισης της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης έκρινε πως η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στο Βελιγράδι δεν ήταν η κατάλληλη. «Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα» είπε, ενώ προσφέρθηκε κιόλας να φιλοξενήσει η χώρα του ενδεχόμενη συνάντηση των δύο πλευρών (όπως έκανε προ εβδομάδων η αυστριακή υπουργός Εξωτερικών στη Βιέννη).

«Το κλειδί για επίλυση του ονοματολογικού είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, «και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη. Ελπίζω», ευχήθηκε, «να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...