225
| EPA/ANDY RAIN

Το Λονδίνο ξεπερνά πλέον τη Νέα Υόρκη σε αριθμό φόνων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:16

Το Λονδίνο ξεπερνά πλέον τη Νέα Υόρκη σε αριθμό φόνων

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 16:16

Η ξαφνική άνοδος των στατιστικών των δολοφονιών στο Λονδίνο προβληματίζει έντονα τις Αρχές την ώρα μάλιστα που στην -άλλοτε πρωτεύουσα του εγκλήματος- Νέα Υόρκη οι αριθμοί παραμένουν πεισματικά χαμηλοί.

Τους δύο περασμένους μήνες μάλιστα η Νέα Υόρκη ήταν ασφαλέστερη από το Λονδίνο.

Από την αρχή του 2018 η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο έχει διερευνήσει 46 φόνους ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης 50 φόνους. Μεγάλο μέρος των ερευνών στο Λονδίνο αφορούσαν επιθέσεις με μαχαίρι.

Τα επιμέρους στατιστικά λένε μια διαφορετική αλήθεια καθώς από το τέλος Ιανουαρίου οι δείκτες στη Νέα Υόρκη πέφτουν ενώ στο Λονδίνο ανεβαίνουν αισθητά.

Παρά ταύτα και ο δήμος του Λονδίνου και η Μητροπολιτική Αστυνομία επιμένουν ότι η πόλη είναι και παραμένει «μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο».

Σε κάθε περίπτωση όμως οι Αρχές του Λονδίνου εμφανίζονται ανήσυχες για την εξελισσόμενη κατάσταση και την αύξηση που καταγράφεται στους αριθμούς, γράφει το BBC.

Πάντως λύσεις για το Λονδίνο υπάρχουν, όπως αυτή που έδωσε η Νέα Υόρκη.

Η πόλη αντιμετώπισε τη βία σαν μια ασθένεια που χρειάζεται να ελεγχθεί. Οι βίαιες εγκληματικές ενέργειες λειτουργούν σαν επιδημία, οπότε πρέπει να πας στην πηγή και να τα κόψεις. Μετά πρέπει να «εμβολιάσεις» τις μελλοντικές νέες γενιές, εξηγούν οι ειδικοί.

Αυτή ήταν εξάλλου η προσέγγιση της αστυνομίας της Σκωτίας την οποία θέλησε να διαπιστώσει από κοντά η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσέιντα Ντικ, η οποία προγραμματίζει και ταξίδι και στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...