219
O Αδωνις Γεωργιάδης τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή για να κανονίσει μια συνάντηση | CreativeProtagon

Ξαφνικό ραντεβού Αδωνι Γεωργιάδη – Κώστα Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 17:48
O Αδωνις Γεωργιάδης τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή για να κανονίσει μια συνάντηση
|CreativeProtagon

Ξαφνικό ραντεβού Αδωνι Γεωργιάδη – Κώστα Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 17:48

Πρώτα έγινε ένα τηλεφώνημα. Μετά τα είπαν και διά ζώσης. Η είδηση της συνάντησης του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή διήρκεσε 45 λεπτά. Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, το ραντεβού έγινε ύστερα από τηλεφωνικό αίτημα του κ. Γεωργιάδη – και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο πρώην πρωθυπουργός σπανίως παίρνει πρωτοβουλίες τέτοιου είδους.

Η συνάντηση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία καθώς, φαινομενικά, μοιάζει σαν να έρχεται να «αποκαταστήσει» τις σχέσεις μεταξύ δύο στρατοπέδων, ή έστω τη θέση του βαλλομένου πανταχόθεν αντιπροέδρου λόγω και της εμπλοκής του στην υπόθεση Novartis.

Δεν έχουν περάσει παρά 50 ημέρες από την αποπομπή από το κόμμα του Ευάγγελου Αντώναρου ο οποίος θεωρείται «καραμανλικός» και κατηγορούσε ανοιχτά τον κ. Γεωργιάδη ως παρείσακτο στο κόμμα (βλ. χαρακτηρισμούς «μουσαφίρης», «δοτός αντιπρόεδρος», «σεξιστής» κ.λπ).

Η διαγραφή του κ. Αντώναρου όμως δεν ήταν το μόνο επεισόδιο στον ακήρυκτο πόλεμο των «καραμανλικών» προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Ενώ οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις αναδείκνυαν την υπόθεση και τη δικογραφία της Novartis σε μείζον πολιτικό θέμα, ο κ. Γεωργιάδης είχε βρεθεί στο στόχαστρο μιας σειράς παραγόντων που θεωρούνταν συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Γιώργου Βλάχου, που είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει την παραίτησή του από την αντιπροεδρία εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...