204
Η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ | EPA/PETER FOLEY

Η Αμάλ αναλαμβάνει τους φυλακισμένους δημοσιογράφους του Reuters

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 14:05
Η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ
|EPA/PETER FOLEY

Η Αμάλ αναλαμβάνει τους φυλακισμένους δημοσιογράφους του Reuters

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 14:05

Η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ πρόκειται να συνεργαστεί με την νομική ομάδα που έχει αναλάβει την υπεράσπιση δύο δημοσιογράφων του Reuters οι οποίοι κρατούνται στην Μιανμάρ γιατί ερευνούσαν τις σφαγές αμάχων.

Ο Ουά Λόνε και ο Κιάου Σόε Οο «είναι αναμφίβολα αθώοι» επισήμανε η δικηγόρος και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τον νόμο της Μιανμάρ για τα κρατικά μυστικά ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την (σχεδόν αγνοημένη από τη Δύση) ανθρωπιστική κρίση των Ροχίνγκια. Εδώ και μήνες εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της φυλής εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κυνηγημένοι από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Μιανμάρ.

Οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με ποινές που φτάνουν μέχρι και σε κάθειρξη 14 ετών.

Η Αμάλ προσθέτει ότι η έκβαση της υπόθεσης «θα μας πει πολλά για την δέσμευση της Μιανμάρ στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του λόγου. Οι δύο δημοσιογράφοι διώκονται γιατί έκαναν ρεπορτάζ», συμπληρώνει.

Το Reuters είχε αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν γιατί ερευνούσαν περίπτωση μαζικής εκτέλεσης Ροχίνγκια από στρατιώτες και χωρικούς.

Η Αμάλ, σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, έχει πείρα στην ανάληψη υποθέσεων για υποθέσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις δημοσιογράφων. Το 2015 ήταν μέρος της νομικής ομάδας που ανέλαβε την απελευθέρωση δύο  δημοσιογράφων του Al Jazeera που κρατούνταν στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...