418
Εικόνα από την επιχείρηση ανάσυρσης του ελικοπτέρου | REUTERS/Shannon Stapleton

Το ελικόπτερο που συνετρίβη στη Νέα Υόρκη βγαίνει από τη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 21:38
Εικόνα από την επιχείρηση ανάσυρσης του ελικοπτέρου
|REUTERS/Shannon Stapleton

Το ελικόπτερο που συνετρίβη στη Νέα Υόρκη βγαίνει από τη θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 21:38

Λίγα 24ωρα μετά την τραγική είδηση συντριβής ελικοπτέρου στο Ιστ Ρίβερ της Νέας Υόρκης, που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ένα εντυπωσιακό βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Τα πλάνα δείχνουν τα ειδικά συνεργεία να τραβούν από τη θάλασσα το ελικόπτερο Eurocopter AS350, που ανήκει στην τουριστική εταιρεία Liberty.

Θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης. Oι αμερικανικές αρχές, πάντως, δεν αποκλείουν το γεγονός να τραβήχτηκε κατά λάθος ο μοχλός που αδειάζει τα καύσιμα.

Από το δυστύχημα σώος βγήκε μονάχα ο πιλότος, ο οποίος βίωσε μια δραματική εμπειρία σε πτήση διάρκειας 11 λεπτών.

Αυτόπτες μάρτυρες, ενδίδοντας στον «πειρασμό», τράβηξαν βίντεο από το επίμαχο σημείο της συντριβής όπου το τουριστικό ελικόπτερο εμφανίζεται να αναποδογυρίζει έχοντας πάρει κλίση προς τα πλάγια. Τα πτερύγιά του, όπως φαίνεται, κινούνται μέσα στο νερό.

Ο τυχερός της υπόθεσης πιλότος, μέσα στην απόγνωσή του, διασώθηκε όταν σκάφος της Πυροσβεστικής τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στην ακτή. Από εκεί διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του δεν κρίνεται ανησυχητική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του ελικοπτέρου ενώ η θερμοκρασία άγγιζε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι πρώτες ώρες δραματικές για τις οικογένειες των θυμάτων, μέχρι να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των νεκρών. Αρχικά, οι πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους, λίγο αργότερα όμως ο αριθμός αυτός αυξήθηκε. Οι νεκροί είναι δυστυχώς πέντε από τους έξι που επέβαιναν στο ελικόπτερο…

Tα θύματα ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης: πρόκειται για την 29χρονη Κάρλα Βαλέιος Μπλάνκο, τον 34χρονο Ντάνιελ Τόμσον, τον 29χρονο Τρίστιαν Χιλ, τον 26χρονο Τρέβορ Κάντιγκαν και τον 26χρονο Μπράιαν ΜακΝτάνιελ.

Η Βαλέιος Μπλάνκο, από την Αργεντινή, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε διακοπές, πραγματοποιώντας φωτογραφική περιήγηση στη Νέα Υόρκη. Ο Κάντιγκαν, γιος του παραγωγού του τηλεοπτικού σταθμού WWF στο Ντάλας, έκανε την πρακτική του στη δημοσιογραφία και τα τελευταία λεπτά της ζωής του ανάρτησε στο Instagram βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων από την πτήση. O ΜακΝτάνιελ εργαζόταν ως πυροσβέστης.

Οπως προκύπτει, τα άτομα που βρήκαν τραγικό τέλος ήταν νεαρής ηλικίας. Κοινός παρονομαστής: η επιθυμία τους να γευτούν τη Νέα Υόρκη.

Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη φορά που εναέριο μέσο της εταιρείας Liberty Helicopters είχε τη μοίρα του Eurocopter AS350. Πριν από 11 χρόνια, το 2017, αεροσκάφος της εταιρείας με οκτώ επιβάτες έπεσε στον Ποταμό Χάντσον. Θύματα δεν υπήρξαν. Δύο χρόνια αργότερα, ελικόπτερο της Liberty Helicopters συγκρούστηκε με ιδιωτικό με αεροπλάνο πάνω από τον Ποταμό Χάντσον. Εξαιτίας της σύγκρουσης τόσο το ελικόπτερο όσο και το αεροπλάνο κατέπεσαν στο νερό, ενώ εννέα άτομα σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...