305
H απόφαση του ΚΑΣ προκάλεσε την ικανοποίηση του σχεδιαστή - Η διάρκεια του ντεφιλέ θα είναι 20 με 30 λεπτά και θα το παρακολουθήσουν όχι περισσότερα από 200 άτομα | kostetsos.com

«Ναι» από ΚΑΣ και στον Κωστέτσο για επίδειξη έξω από το Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 18:07
H απόφαση του ΚΑΣ προκάλεσε την ικανοποίηση του σχεδιαστή - Η διάρκεια του ντεφιλέ θα είναι 20 με 30 λεπτά και θα το παρακολουθήσουν όχι περισσότερα από 200 άτομα
|kostetsos.com

«Ναι» από ΚΑΣ και στον Κωστέτσο για επίδειξη έξω από το Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 18:07

Mετά τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τον οίκο «Zeus and Dione», τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) έδωσαν, ομόφωνα, «πράσινο φως» και στον γνωστό μόδιστρο Βασίλειο Κωστέτσο (και την εταιρεία του «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ») για επίδειξη μόδας το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στην πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο, καθώς επίσης για τη φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης.

Η επίδειξη μόδας είναι προγραμμισμένη για την Σάββατο 31/3 στις 13.00 και η διάρκειά της θα είναι 20 με 30 λεπτά. Θα την παρακολουθήσουν όχι περισσότερα από 200 άτομα με προσκλήσεις, η προσέλευση των οποίων θα ξεκινήσει στις 12.30 μμ.

Συνολικά 30 μοντέλα θα βαδίζουν σε κυκλική διαδρομή κατά μήκος τμήματος της πλατείας. Για το σκοπό αυτό το Συμβούλιο ζήτησε να κατατεθεί σχέδιο στο οποίο θα δηλώνεται το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκδήλωση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των επισκεπτών.

Η εκκίνηση θα γίνει από τη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας, όπου θα τοποθετηθεί μια μικρή τέντα, διαστάσεων 4Χ5 μ., μπεζ χρώματος, για την αναμονή των μοντέλων, ενώ κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα ακούγεται ηχογραφημένη κλασική μουσική από τέσσερα ηχεία.

Τα μοντέλα θα προετοιμαστούν εκτός του χώρου, ενώ στο σημείο έναρξης της σκάλας ανόδου προς την πλατεία του Ηρωδείου θα τοποθετηθεί ένα αυτοστήρικτο πάνελ διαστάσεων 1Χ1,80μ. με το λογότυπο της εταιρείας.

Οι εισηγήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πόλης Αθηνών ήταν θετικές ως προς τα αιτήματα, ενώ στην πρόταση να καθιερωθεί ο αύλειος χώρος του Ηρωδείου για παρόμοιες εκδηλώσεις η πρόεδρος του ΚΑΣ, γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, θέλησε να διευκρινισει ότι «μπορεί να δίνεται κατά περίπτωση και όχι πολύ συχνά».

«Η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών θα εισηγείται για τα αιτήματα, που δεν θα είναι μόνο επιδείξεις μόδας αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Θα δούμε εξάλλου πώς θα είναι το αποτέλεσμα της δράσης», συμπλήρωσε στην απάντησή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...