1002
Ο Ιβάν Σαββίδης με τη... συνοδεία του, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας τους αντιπάλους | ΙΝΤΙΜΕSPORTS

O… κουμπουροφόρος Ιβάν τίναξε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 22:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 06:15
Ο Ιβάν Σαββίδης με τη... συνοδεία του, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας τους αντιπάλους
|ΙΝΤΙΜΕSPORTS

O… κουμπουροφόρος Ιβάν τίναξε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 22:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 06:15

Για μια ακόμη φορά έμοιαζε με μια ελληνική ποδοσφαιρική ιλαροτραγωδία. Ιλαρό, γιατί επαναλαμβάνεται σταθερά κάθε χρόνο χωρίς κανείς να κάνει τίποτα. Και τραγικό μαζί, για τους ίδιους λόγους. Και ακόμα χειρότερους όμως. Αυτή τη φορά είχαμε και πιστόλια, τα οποία έφερε ο πολυσυζητημένος -και λατρεμένος στη Θεσσαλονίκη (και στο Μαξίμου)- Ιβάν Σαββίδης.

1872089
Ο Ιβάν Σαββίδης με ένα περίστροφο εμφανές στη ζώνη του εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (INTIMESPORTS)

Κάποιος έγραψε ότι «ελληνικό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση που το ένα ντέρμπι δεν αρχίζει και το άλλο δεν τελειώνει» και είχε απόλυτο δίκιο. Ο ΠΑΟΚ που τόσο αγώνα έκανε για να ακυρωθεί η τιμωρία του για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό -λόγω του τραυματισμού του προπονητή Οσκαρ Γκαρθία- στις 25 Φεβρουαρίου και να γίνει κανονικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, είδε το αφεντικό του, τον ακριβοθώρητο μεγαλοεπενδυτή Ιβάν Σαββίδη, να μπουκάρει με μπράβους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και να απαιτεί από την ομάδα του να φύγει από τον γήπεδο.

18719421871943

Ο λόγος; Επειδή ο διαιτητής Γιώργου Κομίνης ακύρωσε, ορθά ως οφσάιντ, το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό.

aekpaok
Η φάση του 90′. Ο Βαρέλα έχει πάρει την κεφαλιά αλλά ο Μαουρίσιο είναι σε θέση οφσάιντ, επηρεάζοντας τον χώρο κίνησης του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Ο διαιτητής πρώτα ακύρωσε το γκολ. Μετά, από τα αποδυτήρια, το μέτρησε!

Ηταν ένα γκολ που άνοιγε τον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου για τον Δικέφαλο του Βορρά και πανηγυρίστηκε ξέφρενα από τους παίκτες και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

1872017

1872085

Ομως έπειτα από λίγα λεπτά και ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του, ο διαιτητής Κομίνης υπέδειξε οφσάιντ, προκαλώντας πανδαιμόνιο και την οργή του Σαββίδη που εισέβαλε στο γήπεδο έχοντας στο πλευρό του σωματοφύλακες –η αστυνομία φυσικά δεν τον εμπόδισε.

DYCLK1vW4AAfrgq

Το τρομακτικό είναι ότι κατά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, ο Σαββίδης «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να φέρει πιστόλι!

1872090

Φαίνεται πως το αφεντικό του ΠΑΟΚ, μεγαλομέτοχος του ΟΛΘ, ιδιοκτήτης -μεταξύ άλλων- της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και του «Μακεδονία Παλλάς» και βεβαίως προνομιακός συνομιλητής του Πρωθυπουργού κυκλοφορεί και οπλοφορεί!

Από την ΑΕΚ έγινε λόγος για κλίμα τρομοκρατίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε απειλητικά και προς τον πάγκο της ΑΕΚ, επέμεινε στην αποχώρηση του ΠΑΟΚ αλλά συνάντησε την αντίσταση του αρχηγού της ομάδας του. Ο Βιεϊρίνια αρνήθηκε να αποσύρει την ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο απαιτώντας να διεκδικήσουν αυτός και οι συμπαίκτες όσα τους αναλογούν στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης.

1872213
Ο Βιεϊρίνια αρνείται στον Ιβάν -και στους μπράβους του- να αποσύρει την ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο (ΙΝΤΙΜΕSports)

Αλλά το ματς είχε τιναχτεί στον αέρα. Το διαιτητικό τρίο αποσύρθηκε στα αποδυτήρια, το ίδιο και οι παίκτες της ΑΕΚ. Και εκεί άρχισε μια άλλη ιστορία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να πιέζουν τον διαιτητή να μετρήσει το γκολ!

1872007
Οι παίκτες της ΑΕΚ αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο…

Είχε πάει πια 11.30 μ.μ., οι ομάδες δεν είχαν βγει από τα αποδυτήρια, όταν έγινε γνωστό ότι το ματς δεν θα συνεχιστεί…

Ποια άλλα πέντε λεπτά θα παίζονταν; Και με ποιο σκορ; Διότι από εκεί ξεκίνησε μια άλλη ιστορία: ο διαιτητής είπε από τα αποδυτήρια ότι το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν τελικά έγκυρο και ότι το σκορ ήταν 1-0!

Ολοι ανέμεναν τι θα γράψει στο φύλλο αγώνος, αν δηλαδή το ματς δεν συνεχίστηκε επειδή εισέβαλε ο Ιβάν στο γήπεδο και απείλησε τους πάντες ή επειδή η ΑΕΚ –που διεμήνυσε ότι «σε ματς με πιστόλια και μπράβους δεν βγαίνουμε»– αρνήθηκε να βγει τελικά στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσει το παιχνίδι από το… 1-0 και άρα ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε με δική της… ευθύνη.

Αλλά δυστυχώς, μετά την εμφάνιση του Ιβάν, όλα αυτά είναι πια το λιγότερο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλιστα σε ανακοίνωσή της περιέγραψε τον οπλοφόρο Ιβάν ως έναν άνθρωπο που «προετοιμάζει» την «προστασία» της ομάδας!

«Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών», ανέφερε η ΠΑΕ.

Tα όσα συνέβησαν στην Τούμπα απασχόλησαν την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Μάλιστα άνοιξε φάκελος έρευνας και γι’ αυτό κλιμάκιο βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Τούμπα και πήρε κατάθεση τόσο από τον τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη, που κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση, όσο και από τον διαιτητή, Κομίνη. Μάλιστα στον τελευταίοο έγιναν σαφείς ερωτήσεις, για το αν απειλήθηκε και με ποιόν τρόπο. Ο Κομίνης κατάφερε να αποχωρήσει από την Τούμπα λίγο μετά τις 2 π.μ. της Δευτέρας…

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

Τόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ περίμεναν ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Νοva, τηλεοπτικός πάροχος του πρωταθλήματος, το κρίσιμο φύλο αγώνα που υπέγραψε ο διαιτητής Κομίνης αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Για το σκορ, ο ρέφερι έγραψε πως ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έφερε τη διακοπή του ματς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...